Hükümet karnesinde yıldızı parlayan isim

Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki 20 günlük taze kabinenin medya karnesini çıkarıldı.

Hükümet karnesinde yıldızı parlayan isim
Hükümet karnesinde yıldızı parlayan isim
GİRİŞ 26.09.2014 12:09 GÜNCELLEME 26.09.2014 12:09

Recep Tayyip Erdoğan sonrası AK Parti ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki 62. Hükümetin performansı merak konusuydu. Türkiye'nin en büyük 'Dijital Veri Analiz ve Raporlama Sistemi' Habermetre, yeni kabinenin medya performansını değerlendirdi.

BAŞBAKAN VE BAKANLARIN MEDYA KARNESİ ÇIKARILDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu 62. Cumhuriyet Hükümetinin medya karnesinin değerlendirildiği analizde; Başbakan’dan, Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’a; kabineye yeni katılan 4 isimden, istikrarın sembolü olarak gösterilen ekonominin patronu Ali Babacan’a kadar bütün isimlerin karnesi çıkarıldı.

BAŞBAKAN MEDYANIN GÖZDESİ

Bakanların konu olduğu haber sayısı, içinde isimlerinin geçtiği haber sayısı, Twitter takipçi sayısı ve attıkları tweet sayısı dahil çok yönlü değerlendirmenin yapıldığı analizin tepesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu var. Kabinenin başındaki isim medyanın da gözdesi durumunda. Başbakan'ın konu olduğu haber sayısı 94 bin 495, adının geçtiği haber sayısı ise 130 bin 448 oldu.

ARINÇ, DAVUTOĞLU’NUN ARKASINDA

Başbakan’ın hemen arkasında ise partinin deneyimli ismi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç var. Arınç, medya performansıyla partinin diğer isimlerini geride bıraktı. Arınç'ın konu olduğu haber sayısı 14 bin 170, adının geçtiği haber sayısı ise 25 bin 848 oldu.

KABİNEYE GİREN 4 YENİ BAKANIN PERFORMANSI

Kabineye giren dört yeni isim Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli performansı en merak edilen isimlerdi. Taze Bakanların konu olduğu haber sayısı şöyle oldu;

NABİ AVCI TEOG’LA, FARUK ÇELİK İŞ KAZALARIYLA GÜNDEMDEYDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik, son dönemde yaşanan iş kazaları nedeniyle medyada oldukça geniş yer buldu. Bakan Çelik, Arınç’ın ardından 3. sırada yer aldı. Çelik, 11 bin 998 habere konu oldu. Bakan’ın 18 bin 526 haberde ise adı geçti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı bu yıl liselere geçişte ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) ile ilgili tartışmalarla gündemdeydi. Bakan, Faruk Çelik’in ardından 4. sıradaydı. Avcı, 11 bin 494 habere konu olurken, 20 bin 163 haberde adı geçti.

TAKİPÇİ SAYISINDA ZİRVE BAŞBAKAN’IN

Kabinenin sosyal medya karnesinin de çıkarıldığı analizde Başbakan Ahmet Davutoğlu 1 milyon 810 bin takipçi sayısıyla zirveyi kimseye kaptırmadı. 1 milyon 650 bin takipçi sayısıyla Davutoğlu’nun ardından Bülent Arınç geldi.

SOSYAL MEDYAYI EN İYİ KULLANAN BAKAN Veysel Eroğlu OLDU

Tweet sayısında ise Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kabinedeki herkesi solladı. Eroğlu, 17 bin 900 tweet sayısıyla kabinenin sosyal medyayı en iyi kullanan bakanı oldu.

SOSYAL MEDYA KARNESİ ZAYIF OLANLAR

Yalçın Akdoğan, Efkan Ala, Nabi Avcı gibi isimler Twitter hesabı olmasına rağmen sosyal medyayı zayıf kullanan kabine üyeleri oldu. Sosyal medya karnesi zayıf olan kabine üyeleri ve attıkları tweet sayıları ise şöyle sıralandı;

Yalçın Akdoğan – 770,

Akif Çağatay Kılıç – 487,

Efkan Ala – 280,

Ayşenur İslam – 183,

Nabi Avcı - 125 ,

Taner Yıldız – 30,

Ali Babacan – 23

SIRALAMANIN GERİSİNE DÜŞENLER

Kabine üyeleri arasında sosyal medya kullanımında sınıfta kalanlar da oldu. Nurettin Canikli, Lütfi Elvan, Mehmet Mehdi Eker Twitter hesapları olmasına rağmen tek bir tweet bile atmayarak sosyal medyayı kullanmayan kabine üyeleri arasına girdi. Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın Twitter hesabının dahi olmadığı görüldü.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!