Akdoğan: Suriye Kürtleri doğal müttefikimiz

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Suriye Kürtlerinin Türkiye'nin doğal müttefiki olduğunu belirtti.

Akdoğan: Suriye Kürtleri doğal müttefikimiz
Akdoğan: Suriye Kürtleri doğal müttefikimiz
GİRİŞ 27.09.2014 10:33 GÜNCELLEME 27.09.2014 12:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Suriye'deki göç dalgasına değinen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Suriye Kürtlerinin Türkiye'nin doğal müttefiki olduğunu söyledi. Akdoğan, "Kimsenin Türkiye'ye ev ödevi verme lüksü de yok" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Mardin'de konuştu.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Türkiye yıllardır terör örgütleriyle mücadele ediyor. 1.5 milyon insanın yükünü Türkiye çekiyor, siz sadece eleştiriyorsunuz. Bir defa olsun insan teşekkür etmez mi?"

SURİYE KÜRTLERİ TARİHİ DOST VE MÜTTEFİKTİR

"Suriye Kürtleri, tarihi olarak Esad'ın değil, Türkiye'nin tarihi dostu ve müttefikidir. Tarihi dostlarınız ve müttefiklerinizden destek istiyorsunuz."

"Türkiye şimdiye kadar mazluma kimliğini, etnik yapısını, Müslüman olup olmadığını sormadık. Zalime de kimliğini, kökenini sormadık. Zalim Müslüman da olsa, bizim mezhebimizden de olsa zalime zalim dedik"

ÇÖZÜM SÜRECİNİN RUHU DİYALOG

'Biz barış dedikçe birileri savaş dedi. Geldiğimiz noktanın kıymetini çok iyi bilelim. Akan kanın durması Türkiye ve milletimiz için tarihi bir dönüm noktasıdır. Bu filmi artık kimse geri sardıramaz. Gerilim üreterek değil, taş atarak değil, çözüm üreterek ilerleyeceğiz. Çözüm sürecinin ruhu zaten diyalog."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • mehmet akif 9 yıl önce Şikayet Et
    MÜSLÜMAN HALKLAR KARDEŞ OLMAYA MECBURDUR ... BAŞKA KURTULUŞUMUZ YOK ...!. dinimiz islam , kuran ve sevgili peygamberimiz ( sav ) em re di yor ....!!! huzur ve mutluluğumuz için ( islam halklarının ) başka yolu yok yok yok kardeşim ...!
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Türk Kürt Kardeştir Hepsinden Önemlisi Müslümandır !. Kalleş olan İNGİLİZ YAHUDİ İTTİFAKI VE PAPA DESTEKLİ AVRUPADIR YANİ HAÇLILARDIR su uyur düşman uyumaz !
    Cevapla
  • mehmet akif 9 yıl önce Şikayet Et
    KÜRT TÜRK ARAP HALKLARI KARDEŞTİR .... yaşasın müslüman halkların kardeşliği ...kahrolsun hiristiyan haçlı emperyalizmi ...!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı