Baluken: Türkiye destek olmalı

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Türkiye IŞİD ile mücadele eden halklara her türlü desteği sağlamalıdır" dedi.

Baluken: Türkiye destek olmalı
Baluken: Türkiye destek olmalı
GİRİŞ 29.09.2014 15:58 GÜNCELLEME 29.09.2014 15:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Türkiye, kendisini çatışmaya koyacak sınır ötesi arayışlardan çok bu terör örgütlerine karşı net bir siyasal tutum belirlemeli, IŞİD ile mücadele eden halklara her türlü desteği sağlamalıdır" dedi.

Baluken, AA'ya yaptığı açıklamada, Suriye ve Irak ile ilgili Meclis'e gelecek tezkerelerin içeriğini bilmediklerini, dolayısıyla bir görüş ifade etmelerinin doğru olmayacağını kaydetti. Ancak genel olarak Türkiye'nin kendi sınırları dışında direkt savaşa dahil olabileceği gelişmeleri hep tehlikeli bulduklarını ve sınır ötesi tezkerelerin hiçbir zaman sorunların çözümüne katkı sağlayacak gelişmeleri beraberinde getirmediğini ifade eden Baluken, şunları söyledi:

"Şu anda Irak'ta ve Suriye'de mevcut durum, Türkiye'nin direkt asker göndermekle müdahil olabileceği bir girişimin daha tehlikeli sonuçlar ortaya çıkarabileceği yönünde. Özellikle hükümet yetkilileri tarafından dile getirilen tampon bölge, güvenlikli bölge önermelerini çok tehlikeli buluyoruz. Orada mevcut çatışmanın Türkiye'ye de sıçraması ve Türkiye'nin mevcut çatışmalar içine girmesi gibi bir tehlike söz konusu. Türkiye burada kendisini çatışmaya koyacak sınır ötesi arayışlardan çok bu terör örgütlerine karşı net bir siyasal tutum belirleme içinde olmalı ve IŞİD ile mücadele eden halklara da gereken her türlü desteği sağlama noktasında uluslararası camiayla da işbirliği içinde bir pratik ortaya koymalıdır.

Bugün Kobani'de çok ciddi bir savaş var ve Kobani halkının her açıdan Türkiye'nin ve uluslararası camianın desteğine ihtiyacı var. Oraya asker göndermek yerine Kobani halkını destekleyecek, Rojava halkını destekleyecek ya da Irak'ta IŞİD ile mücadele eden halkları destekleyecek bir takım siyasal pozisyonlar daha akılcı olacaktır ve hem içeride hem bölgesel barışa daha fazla katkı sağlayacaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • mehmet akif 9 yıl önce Şikayet Et
    KÜRT lere EVET , PKK ve PYD ye HAYIRRRR. KÜRTLER BİZİM KARDEŞİMİZDİR .. TERÖRİST PKK VE PYD terör odaklarıdır. her ikiside AYRILIKÇI faşist emperyal güçlerin MAŞASIDIR ...!
    Cevapla
  • adnan bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    CEVAPCI. baluken efendi HEP VER ! VER ' demesi kolay!!!konuştuklarında ne kadar samimi olduğunu bi anlasak? NE OLDU ŞİMDİ? suriyede TÜRKMEN kardeşlerimiz öldürülürken neden sesiniz bu kadar ÇIKMIYORDU? yada ÇOCUKLARI terör örgütü tarafından kaçırılan AİLELER halen ortalarda ÇARESİZ DOLAŞIYORLAR. ONLAR KÜRT DEĞİLMİ?hiç birinizin SESİ ÇIKMIYOR? henüz iç sorunlarımızı kendi aramızda tam olarak sonuçlandırmadan dışardan gelen TÜM KARDEŞLERİMİZE KAPILAR SONUNA KADAR AÇIK. kaldıki önce iç sorunlarımız bitmeden senin şu söylediklerin ŞU sözü çağrıştırdı.(benim GÖMLEĞİM YOK ARKADAŞA NASIL CEKET GİYDİREYİM) bilmem anlatabildimmi?
    Cevapla
  • Kurabiye Canavarı 9 yıl önce Şikayet Et
    DESTEK. Destek Kürt halkına olmalı , Hain PKK ve uzantısı PYD'ye olmamalı. O da zaten yapılıyor.1 günde 150.000 Kürt Türkiye'ye kabul edildi.Bunu hiç kimse yapmaz. Ayrıca PKK gibi bir belası olan hiç yapmaz.Ben olsam şahsen yapmam. Ne halleri varsa çözsünler derim.40.000 şehidi düşünürüm. Beğenen beğensin beğenmeyen de beğenmesin.Ama duygularım böyle.
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    aynen 2. bende katılıyorum sizde yeni anayasa için destek verin olsun bitsin bu işler
    Cevapla
  • Sidar Serhat 9 yıl önce Şikayet Et
    Aynen.... Türkiye PYD ve Kobani ye destek olursa kazanır.Işid barbarlarını yok edilmesi gerekir.Işid çetelerinin hiç biri bu topraklara ait değil.Oysa Kürtler ve Türkler bu toprakların insanı...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış