Erdoğan'a açılan dava reddedildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, kendilerine "haşhaşi" denildiği ileri sürülerek açılan bin lira manevi tazminat davası reddedildi.

Erdoğan'a açılan dava reddedildi
Erdoğan'a açılan dava reddedildi
GİRİŞ 30.09.2014 17:11 GÜNCELLEME 30.09.2014 17:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, kendilerine "haşhaşi" denildiğini ileri sürerek açılan bin lira manevi tazminat davası reddedildi.

Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, davacı Mahmut Çelik'in avukatı Yeşim Saraç ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ali Özkaya katıldı.

DAVA AÇMAK İÇİN EHLİYETİNİZ YOKTUR

Mahmut Çelik'in avukatı Saraç, Erdoğan'ın değişik tarihlerde bazı konuşmalarında müvekkilinin içinde bulunduğu grubu kamuoyu önünde açıkça hedef göstererek kişilik haklarına hakaret ettiğini savunarak, manevi tazminatla cezalandırılmasını talep etti.

Erdoğan'ın avukatı Ali Özkaya da davanın reddini talep ederek, "Davacının içinde bulunduğunu belirttiği sosyal topluluk, camia, cemaat tüzel kişiliğe sahip değildir. Tüzel kişilik olmadığı için üyelik gibi bir belge de sunamamaktadırlar. Bu nedenle dava açmak için aktif dava ehliyeti yoktur" diye konuştu.

BİN LİRA TAZMİNAT DAVASI İSTENİYORDU

Hakim Zerrin Berke, davanın reddine karar verdiğini açıkladı.

Davanın dilekçesinde, Erdoğan'ın, değişik tarihlerde "haşhaşi", "bedduacılar", itibar suikastçılığı", "kaset montajcılığı" ve "ananas devleti" gibi söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle Çelik, bin lira manevi tazminat talep ediyordu.

YORUMLAR 1
  • keskin söz 9 yıl önce Şikayet Et
    Haşhaşiliğinizden şüphemiz kalmadı.. Yaranız var ki gocundunuz!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar