Özel, Suriye'nin o bölgelerinin alınmasını istedi

Kabineye brifing veren Genelkurmay Başkanı Özel, Suriye yönetiminin kontrol edemediği alanların güvenli bölge olarak alınmasını istedi.

Özel, Suriye'nin o bölgelerinin alınmasını istedi
Özel, Suriye'nin o bölgelerinin alınmasını istedi
GİRİŞ 01.10.2014 11:43 GÜNCELLEME 01.10.2014 16:58
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Özel, ABD ve koalisyon güçleri talebi kabul etmezse, Türkiye'nin tek başına güvenli bölge olarak almasını talep etti.

Türkiye'nin Irak ve Suriye'de faaliyet gösteren IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyona nasıl katkı vereceği merak edilirken, dün Bakanlar Kurulu'nda çok kritik toplantı gerçekleştirildi.

Türkiye'nin başından beri dile getirdiği 'güvenli bölge' düşüncesi Bakanlar Kurulu'nda kapsamlı bir şekilde masaya yatırıldı. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve kuvvet komutanlarının katıldığı Bakanlar Kurulu toplantısında enine boyuna tartışılan 'güvenli bölge' konusunda ABD başkanlığında oluşturulan koalisyon güçlerinin mutlak ikna edilmesi kararlaştırıldı. Ancak koalisyon güçleri bu konuda ikna edilemezse Türkiye, sınırda güvenli bölgeyi tek taraflı olarak ilan edecek.

TEK TARAFLI İLAN EDİLECEK
 
İşte kritik Bakanlar Kurulu'nda toplantısında gündeme alınan konular:
 
-Koalisyon güçleri 'güvenli bölge' konusunda Türkiye'nin talebini kabul etmemesi halinde Türkiye tek taraflı 'güvenli bölge' ilan etmeli.
 
-Özellikle sınır kapıları Aynel Arap (Kobani) Telabyad ile Suriye devletinin kontrol edemediği alanlarda 'güvenli bölge' kapsamına alınmalı.
 
-Uçuşa yasak bölge uluşturulmalı
 
-Kış mevsimi çok yakın. Acilen karar verilmeli.
 
 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 6
  • anton kanton 9 yıl önce Şikayet Et
    golan tepeleri. bir örnektir.
    Cevapla
  • hüseyin yalçın 9 yıl önce Şikayet Et
    halep . halep ve kuzey suriyedeki petrol sahalarını alıp özgür suriyeye özerklik verilerek türkiyeye bağlanmalı ve mülteciler oraya yerleştirilmeli türkiye için en ekonomik ve en az sorunlu yöntem bu
    Cevapla
  • Türk Turan birligi 9 yıl önce Şikayet Et
    iste nato´nun getirdi problemler. biz hacli ordularini sokmadan suriye´ye kendimiz girip´de oralari alacak gücümüz yokmu=? haclilar oraya girip ne yapacak kukla devlet mi kuracak pyd´ye ..yabanci askere ben karsiyim..gireceksek tek basimiza girelim ve dünya´ya türkiyenin gücünü gösterelim
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Onlar tuzak kurdular. Allah da tuzak kurdu. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır. (Âl-i İmrân Sûresi-54﴿ !. Oyun içinde oyun Gizli düşman İNGİLTERE,yi köşeye sıkıştırma vakti , ABD Başkan Barack Obama,da İngiltere ne derse onu yapmak zorundadır, Buradaki görünmeyen en büyük düşman İngiltere,dir, İngiltere Afrika, Ortadoğu ve Filistindeki katliamları İsrail ve Abd kimliği altında yapıyor haberiniz olsun ! Bizim Yapmamız gereken tek şey sımsıkı Recep Tayyip Erdoğan,a sarılmak ve ona inanmak !
    Cevapla
  • dudu durdu 9 yıl önce Şikayet Et
    oralarda türkmenler ve kürtler var. esed bunları zaten vatandaştan saymıyordu her ikisi de osmanlı tebası yani bizden.bediüzzamanın dediği gibi türklerle kürtlerin kaderi birlikte.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!