MHP'li Yeniçeri: Çok vahim bir durum

Özcan Yeniçeri, hangi amaçla olursa olsun Türkiye'de yabancı asker bulundurulmasının çok vahim bir durum olduğunu söyledi.

MHP'li Yeniçeri: Çok vahim bir durum
MHP'li Yeniçeri: Çok vahim bir durum
GİRİŞ 01.10.2014 13:38 GÜNCELLEME 01.10.2014 13:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Anayasa'da Türkiye'nin Başbakan tarafından yönetilmesinin öngörüldüğünü, ancak Türkiye'nin IŞİD'e karşı koalisyonda yer alıp almayacağına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karar verdiğini ifade etti.

Erdoğan'ın, Türkiye'nin Başbakan tarafından yönetilmesinin öngörülmesini önemsemediğini savunan Yeniçeri, "Erdoğan fiilen hem Cumhurbaşkanı hem Başbakandır. Erdoğan ile birlikte Türkiye'de cumhurbaşbakanlık dönemi açılmıştır" dedi.

Irak ve Suriye tezkeresine de değinen Yeniçeri, muhalefetin görüşlerinden yararlanılmamasının milli sorun karşısında milli duruşu engellediğini belirtti.

Yeniçeri, tezkerede IŞİD'in yanı sıra terör örgütünün de zikredilmesinin zorunlu bir durum olduğunu dile getirerek, "Tezkereyi çıkaranlara terör örgütünün lideri bebek katili Öcalan ile MİT aracılığıyla görüşen siz değil misiniz sorusu yöneltilecektir" diye konuştu.

Tezkerede TSK'nın sınır dışına gitmesine ve yabancı askerin geçişiyle Türkiye'de bulunmasına imkan veren düzenleme de yer aldığını anlatan Yeniçeri, şunları söyledi:

"AKP, TBMM'nin 1 Mart'ta reddettiği tezkereyi bu kez kabul etmesini istiyor. Hangi amaçla olursa olsun Türkiye'de yabancı asker bulundurulması çok vahim bir durumdur. Tezkerenin en tehlikeli tarafı burasıdır. AKP'nin yabancı asker aşkı Türkiye'nin başını fena halde belaya sokabilecektir. Yabancı asker bugün gelir yarın ne yapacağını tahmin edemezsiniz. Hükümetin tezkereyle alacağı yetkiyi kullanabilmesi için uluslararası koalisyon gücünün, Türkiye'nin güvenli bölge kurulmasını kabul etmesi ve askerlerini göndermesi gerekiyor."

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yeniçeri, yabancı askere ciddi tepkileri olduğunu vurguladı. Türkiye'nin mevcut öncelikleri ve acil durum dolayısıyla MHP yetkili kurullarının durum değerlendirmesi yapacağını ifade eden Yeniçeri, "Askerin, tehdit karşısında elinin kolunun bağlı tutulmasına rıza göstermiyoruz" dedi.

Yeniçeri, "terör örgütünün tezkerenin geçmesi ya da tampon bölge kurulması halinde ateşkesin sona ereceği" yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, terör örgütünün aktif olduğunu söyledi. Terör örgütünün her türlü faaliyeti gerçekleştirebileceğini savunan Yeniçeri, "Çatışmasızlık zaten sona erdi. İstihbarat ve askerin uyanık olması gerekiyor. Devlet tehdit kabul etmez. Egemenlik hem var hem yok olmaz" diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • rasim BABA 9 yıl önce Şikayet Et
    şaka gibi .... biz ona cumhur-başbakan demiyoruz..halkın seçtiği güçlendirilmiş cumhurbaşkanı diyoruz..diger bir ifadeyle yarıbaşkan..
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Zavallı Özcan Yeniçeri !. Türkiye,de,ki şimdiye kadar benim gördüğüm en vahim durum MHP ve CHP Koalisyonudur !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı