Erdoğan: IŞİD'in elindeki silahlar ABD'den

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon'da Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşuyor.

Erdoğan:  IŞİD'in elindeki silahlar ABD'den
Erdoğan: IŞİD'in elindeki silahlar ABD'den
GİRİŞ 10.10.2014 20:18 GÜNCELLEME 10.10.2014 20:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetle uyum ve koordinasyon içinde ülkeye hizmet üretmeyi hedeflediklerini anlattı. 

Erdoğan, Türkiye'nin demokratik ülkeleri içinde farklı olduğunu belirterek "Onlar konuşuyor, biz yapıyoruz" dedi. "Onlar kendilerine demokrat" diyen Erdoğan, demokrasinin gereğini sadece Türkiye yerine getirdiği, demokratım diyen ülkelerin ise acz içinde olduğunu söyledi. 

ESED GİTMEDEN SURİYE'YE HUZUR YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi

"Suriye'de yaşananları bu noktaya getiren Esed rejimidir, bu rejim düzelmediği sürece sorun düzelmeyecektir. Artık dünyadan kopuk bir Türkiye yok. Olmazasınız da. NATO dünyayı nasıl yakından takip ediyorsa bizim de takip etmemiz gerekiyor.

Suriye'den bize ne, Irak'tan, Kırım'dan Bosna'dan bize ne diyenler ile, İstanbul'dan, İzmir'den Kars'tan bize ne diyenler arasında hiçbir fark yoktur. 

İNSANLARI ETNİK KÖKENLERİNE GÖRE AYIRMIYORUZ

Biz birilerinin sadece istatistik, sadece rakam olarak gördüğü insanları biz her birini birey olarak görüyoruz. Biz sadece insani ve vicdani olarak insanları savunduk. Biz sadece birileri gibi sadece etnik kökenlerini savunanlardan da değiliz. Biz insan olan herkese kapımızı açtık. Ezidilere kapılarımızı açtık. Süryaniler seneler sonra ülkelerine döndü yerlerini kendilerine verdik. 

BİZİ ASIL İÇİMİZDEKİLERCE VURULUYORUZ

Azınlıkların hukukunu bizim yaptığımız şekilde hiç kimse yapmadı. Bizim yaptığımızı batılı dahi yapmıyor. Ama onlar bir yerde bir fırsat bulsalar Türkiye hakkında kuru iftira atmaya başlıyorlar. Ama biz içimizden vuruluyoruz. İçimizde öyle unsurlar var ki Türkiye'yi nasıl zayıf düşünüyoruz onun peşindeler.  Yaptıklarını demokratik hak olarak görenler, devletin kamu binalarını, hastaneleri okullarına saldırıyorlar, saldırdığınız zarar verdiğiniz insanlar da Kürt, aklı selim sahibi bütün vatandaşlarımızın bunu görmesi lazım. Aklı selim sahibi Kürt kardeşim bu gidişe dur diyecek ve bu oyunu bozacaktır. 

MUSUL İÇİN SUSANLAR KOBANİ İÇİN TÜRKİYE'Yİ KANA BOĞDU

Kobani'yi bahanesiyle Türkiye'yi kan ve göz yaşına boğdular,  17 Aralık, 25 Aralık'ta yapılanları bugün bir başka vesile ile gerçekleştirdiler. Kobani'yi bahane edenler Musul'u başka yerleri hiç konuşmuyor. Benim terör örgütüm iyi başkası kötü diye bir kıyaslama asla kabul edilemez. 

Bazı ülkeler ucu kendilerine dokununcaya kadar, petrole ya da yandaşlarına dokununcaya kadar olaylara seyirci kalırken Türkiye olarak herkes için barış ve adalet istedik. 

IRAK'A GÖNDERİLECEK SİLAHLAR KİME GİDECEK 

Biz yıllarca Irak'ta Maliki için uyarılarda bulunduk. Maliki'ye sılah verenler bugün Irak'ın üçte birini IŞİD'in eline geçmesine neden oldu. IŞİD'in elindeki silanların büyük çoğunluğu ABD silahıdır. Irak'a silah gönderecekler, kime gönderilecek, daha önceden de gönderildi. Gönderilen silahlar kimlerin ellerinde. 

Kimse Türkiye'nin IŞİD'e silah verdiğini veya silah tedarik ettiğini asla ispat edemez söyleyemez. Biz asla bunların yanında olmadık. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı