Gül’e 55 koruma 45 personel 18 araç

Abdullah Gül’ün 55 koruma memuru ve 45 personelini hizmetine aldığı öğrenildi. Gül’ün ayrıca 18 aracı da kendisine tahsis ettiği belirtildi.

Gül’e 55 koruma 45 personel 18 araç
Gül’e 55 koruma 45 personel 18 araç
GİRİŞ 11.10.2014 13:22 GÜNCELLEME 11.10.2014 13:23
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Eski Cumhurbaşkanlarının yasal olarak Çankaya Köşkü’nden ayrılırken personel ve makam aracı alma hakkı bulunuyor. Gül’ün yanına aldığı personelin maaşları da aynı hak kapsamında devlet tarafından ödenecek.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri görevini yürüten Mustafa İsen,10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, Köşk’e ait 2 makam aracı ile 16 personeli yanına aldığını açıklamıştı. 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren 5, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ise emekli olurken 6 personeli hizmetine almıştı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Gül çiftinin halen Tarabya’daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde kaldığını, personel sayısının daha sonra düşürülüp revize edilebileceğini belirttiler.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 5
  • bir taraftar 9 yıl önce Şikayet Et
    Kendi ülkesini Batı'nın kenar köşe bir tutanlar var.. Batının sıradan ülkeleri ile Türkiye bir mi? ABD başkanının kaç koruması var? İngiltere başbakanı ya da kraliçesi bisikletle mi geziyor. Almanya başbakanı da korumasız geziyor sanırım. Güldürmeyin insanı ya! Biri kalkmış batı ülkelerinde başkanlar bisikletle korumayla geziyor, medeniyet budur; diye yazmış. O ülkeler batının dünya siyasetine karışmayan ve ülkelerinin jeopolitik önemi az olan ülkeler. Türkiye gibi bir ülke dünyanın en güçlü ülkesi de olsa, en zayıf ülkesi de olsa, sönük bir başkanımız da olsa, korumasız asla gezemez, sürekli tehdit altındadır. eski başkan da olsan tehditsin, hedefsiz bu ülkede. Sanki adam bunu keyfine yapıyor. Rahat rahat evinin bahçesine bile çıkamıyor, bildiğin hapis hayatı yaşıyor.
    Cevapla
  • İhsan UYSAL 9 yıl önce Şikayet Et
    HELAL HOŞ OLSUN.... İş hayatı olarak, kendi özel kazanma imkanlarını ülkenin kazanması uğruna feda edenler için helal hoş olsun. Sn. 11. Cumhurbaşkanımızında böyle olduğuna inanıyorum. Ama istirhamım bu ekip, bu araçlar ve imkanları fitne ve fesatçıların oyununa gelmeden, kırılsada kırılmadan, rencide edilsede kin beslemeden milletin hizmeti, davanın devamı için kullanması. Sayın Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza ve bu milletin evlatlarına yardımcı olması, tecrübelerinden yararlandırması. Saygılarımla.
    Cevapla
  • selim 9 yıl önce Şikayet Et
    hain çok memleketimizde . o yüzden korunmalı.hem de çok iyi korunmalı koruma sayısı veya zırhlı araçlar çok mühim değil. pkk sı var ışidi var dhkpc si var iti var çakalı var. burası öyle batılı devletler gibi terör yatakçısı bir devlet değil.terörün hedefinde biz varız.
    Cevapla
  • Mardinli XQW 9 yıl önce Şikayet Et
    Bati ülkelerinde görevdeki basbakanlar cumhurlar bisikletle halk arasinda tramvayada trende seyahat ediyorlar... 200 sene sonra belki TC uygarlik seviyesine ulasir inslh...Bu bir ülkenin halki ile arasindaki ucurumu gösteriyor...Ancak suud-Suriye-Qatar benzeri kralliklarda böyle uygulama var...cünkü idareciler kedilerini koruma kompleksi ve korkusuna sahip....sebebi: halk ac yoksul ve adaletli sistem yok ortada...
    Cevapla
  • Esad Kılıç 9 yıl önce Şikayet Et
    ödensin helali hoş olsun . bin kere helal olsun sorunsuz bir cumhur geçişinde gül ünde payı vardır her para bunun yarında kuruş değeri yok tabi devletin malı israf olmamalı gereksizlikleri aşar zamanla ama korunması çok önemli sonuna kadar en sağlam şekilde korunsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma