CHP'li Karakaş'tan IŞİD'le ilgili ağır sözler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, IŞİD'in dünyanın gördüğü en barbar, en korkunç, en insanlık dışı örgüt olduğunu söyledi.

CHP'li Karakaş'tan IŞİD'le ilgili ağır sözler
CHP'li Karakaş'tan IŞİD'le ilgili ağır sözler
GİRİŞ 12.10.2014 18:41 GÜNCELLEME 12.10.2014 18:41

Partisinin Kartal İlçe Başkanlığınca Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Ortadoğu, IŞİD, Türkiye" konulu panelde konuşan Karakaş, Türkiye'nin bir iç kargaşa yaşadığını savundu.

Karakaş, Ortadoğu'nun "yangın yeri" olduğunu söyleyerek, oradaki yangın yerinden alevlerin Türkiye'ye sıçradığını anlattı.

Türkiye'de son 4-5 günde yaşananların büyük karamsarlık yarattığını belirten Karakaş, "39 yurttaşımızı kaybettik, yüzlerce yaralı var. Birçok insan gözaltında. Birçok zarar var. Bunun birinci nedeni; bugün Türkiye'yi yöneten hükümetin basiretsizliğidir, yanlış politikalarıdır, demokrasi ve barış dışı politikalarıdır" diye konuştu.

Karakaş, Türkiye'nin temel meselesinin demokrasi olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Demokrasilerde şu ya da bu ülkede bir savaş varsa, insanlar sokağa çıkar bunu protesto eder, katliamları önlemeye çalışır, soykırımı önlemeye çalışır, demokratik gösterilerle, yaptıkları toplantılarla burada olduğu gibi. Ama bu hükümet hiçbir demokratik gösteriye biliyorsunuz tahammül göstermiyor çünkü demokrat değil. Demokrasiyi sadece 'çok oy alan bir iktidarın yönetimi' diye kavrıyor. Halbuki demokrasi o değil sadece. İnsan hakları, hukuk devleti, güçler ayrılığı, ifade özgürlüğü, gösteri hakkı olmazsa, demokrasi olmaz."

İstanbul'un 3 bölgesinde dün 3 ayrı gösteri yapıldığını söyleyen Karakaş, "Gayet insani bir gösteri yapıldı. Hiçbir olay yok. Niye yok? Çünkü, bu 3 gösteriye müdahale edilmedi. İnsanlar bir meselesini, bir derdini demokratik yolla dile getirmek istiyorsa buna müdahale etmeyecekseniz. Buna müdahale ederseniz, hele bir de orantısız güç kullanırsanız, o zaman işte kargaşa olur, şiddet olur ve de insanlar ölür" ifadelerini kullandı.

Hükümetin Ortadoğu politikasının yanlış olduğunu iddia eden Karakaş, şöyle devam etti:

"Bu yanlıştan dönmesi gerekir çünkü Ortadoğu'ya nizam vermeye kalkıyor, ümmetçi bir anlayışla, mezhepçi bir anlayışla. İyi geçinmemiz gereken, iş birliği içinde olmamız gereken ve gelişmelerini, demokratikleşmelerini desteklememiz gereken ülkelere adeta eski Osmanlı zihniyetiyle nizam vermeye kalkıyor ve onlara ağabeylik adı altında hükmetmeye çalışıyor. O yüzden bu politika maceracı bir politika. Ne Ortadoğu'ya faydası var ne Türkiye'ye faydası var."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, bölgede barışın önemine vurgu yaparak, "IŞİD gerçekten dünyanın gördüğü en barbar, en korkunç, en insanlık dışı örgüt. Ülkede barış, dünyada barış bizim için önemli. Bölgede de barış bizim için önemli. CHP olarak bu barbar örgütün bu kuşatmasına son vermek için Türkiye'nin elinden gelen her şeyi yapması gerekir diyoruz. Etkili olarak mücadele etmesi gerekir. Komşularımızla savaş değil, barış içerisinde yaşayalım diyoruz. Karşılıklı çıkarlarımız var, karşılıklı yakınlıklarımız var, akrabalıklar var bunu geliştirelim diyoruz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!