Beşir Atalay'dan HDP'ye ağır sözler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Atalay: "Eğer bir parti siyasetten umudunu kestiyse vatandaşı sokağa çağırır. " dedi.

Beşir Atalay'dan HDP'ye ağır sözler
Beşir Atalay'dan HDP'ye ağır sözler
GİRİŞ 12.10.2014 19:15 GÜNCELLEME 12.10.2014 19:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, "Eğer bir parti siyasetten umudunu kestiyse vatandaşı sokağa çağırır. Siyaset, sokağın karşılığıdır. Sokak, siyaset olmadığı zaman geçerlidir. Şiddet, terör, başıbozukluk, bunlar hep siyaset dışı çözüm arama yöntemleridir. Siyaset, bunlar olmasın diye vardır" dedi.

Partisinin Kırıkkale İl Başkanlığınca Kaletepe ve Yenimahalle mahalleleri için yapılan delege seçimine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile katılan Atalay, Kaletepe Mahallesi'nde bir çay bahçesinde gerçekleştirilen seçim öncesinde yaptığı konuşmada, ülkenin meselelerinin siyaset yoluyla çözüldüğünü belirterek, "Siyaset de zayıflarsa sokak ortaya çıkar. Bazı partiler, adı parti, siyaset yapıyor ama siyasette güçsüz kalınca, çaresiz kalınca ve siyaseti gerçekten de yürekten yapmadıkları için yine sokağa başvuruyorlar" diye konuştu.

AK Parti olarak demokrasi dışı yöntemlere asla başvurmadıklarını, "hukukun içerisinde kalacağız ve demokrasi mücadelesi vereceğiz" dediklerini belirten Atalay, şunları söyledi:

"AK Parti öyle kuruldu. Buradan şuna atıf yapmak istiyorum; Şu günlerde, Kurban Bayramı'nın yarısında, Türkiye'yi, hepimizi üzen olaylar yaşadık. Bunun sebebi bir siyasi partidir. Arkasında başka şeyler var, biliyoruz. Biz her şeyi çok iyi analiz ediyoruz. Bundan emin olun. Yaprak düşse, sebeplerini araştırıyoruz. AK Parti, böyle bir parti. Bir parti, ismi HDP. (HDP'nin) MYK'si toplanıyor, toplantının sonunda vatandaşı sokağa çıkmaya çağırıyor. Ayn el Arap'da, kendileri 'Kobani' diyor. Oranın ismi Ayn el Arap'dır. Burası Suriye'nin toprağıdır. Bizim sınırlarımızın ötesindedir. Oradaki olaylardan dolayı Türkiye'de vatandaşı sokağa çıkmaya ve tepki göstermeye çalışıyor, bir anlamda şiddete çağırıyor."

"Sokaktan medet umanlar, gerçek siyasi parti olamaz"

Atalay, ülkede son günlerde çıkan olaylarda birçok vatandaşın hayatını kaybettiğini ve şehitlerin olduğunu belirtti.

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Atalay, "Toplumumuz, huzursuzluklar yaşadı. Pek çok yer tahrip edildi. Binalar, okullar, araçlar yakıldı. Sonunda ne oldu? Bunda toplumun, ülkenin kazancı var mı? Hiçbir kazancı yok. O partinin de bir kazancı yok. Eğer bir parti siyasetten umudunu kestiyse vatandaşı sokağa çağırır. Siyaset, sokağın karşılığıdır. Sokak, siyaset olmadığı zaman geçerlidir. Şiddet, terör, başıbozukluk, bunlar hep siyaset dışı çözüm arama yöntemleridir. Siyaset, bunlar olmasın diye vardır. Gezi olaylarında da CHP, hem de ülkenin ana muhalefet partisi ama onlar, vatandaşı sokağa çağırmıştı. Ankara ve İstanbul'daki gösterilerde milletvekilleri öncülük etmişti. Sokaktan medet umanlar, bunlar gerçek siyasi parti olamazlar. Siyasi parti bizim gibi olur" diye konuştu.

"Devlet kararlı, sebep olanlar cezasını görecek"

Olayları çıkaranların, öncülerin, provoke edenlerin, katılanların hepsinden hesabının sorulduğunu ve sorulacağını vurgulayan Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan bugün son rakamları aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Şu ana kadar gözaltına alınan bin 231 kişi. Bütün gösteriler ekranlarda inceleniyor, elebaşları gidip evlerinde ya da bulundukları yerlerde toparlanıyor. Şu ana kadar 139 kişi tutuklandı. Bu süreç devam ediyor. Burada devlet kararlı, bu olaylara sebep olanlar cezasını görecek."

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerinin sorulması üzerine Atalay, "Hayırlı olsun. Şu anda söyleyeceğim bir şey yok. Bugün seçim günü. HSYK'nın seçimle gelen üyeleri seçiliyor. Hayırlı olsun. Sonucunu merakla bekliyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • gürbüz_kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    Demek öyle..... Hani bizim kanun ve yasalarımız ve hukuk devleti anlayışımız. Bu kanı bozuklar için verilen tavizlerin karşılığı bunlar olsa gerek. Biz güçlü bir ülkeysek neden bunlar hala dışarıda? Polisimize, askerimize ve vatandaşlarımıza neden terör estiriyorlar? Çaresizlik değilde nedir bu arkadaş? İlla ki farklı şeylerin mi olması gerekiyor? Birileri çıksın da anlatsın artık....!!!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e veda eden ilk takım belli oldu!
Sur Belediyesi'nde DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etti! Skandal görüntüler