Davutoğlu: 300 PYD’liye gidin dedik gitmediler

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Lideri Selahattin Demirtaş’ın “Bırakın tükürüğümüzle boğalım” sözlerine sert çıktı.

Davutoğlu: 300 PYD’liye gidin dedik gitmediler
Davutoğlu: 300 PYD’liye gidin dedik gitmediler
GİRİŞ 16.10.2014 08:32 GÜNCELLEME 16.10.2014 08:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dünkü grup toplantısında Kobani'de yaşanan son gelişmelere değinerek, "izin verilse IŞİD'i tükürüğümüzle boğarız" açıklamasına cevap Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, “300 PYD’liye gidin dedik gitmediler. Zorla mı gönderelim” diye konuştu. İşte Davutoğlu'nun konuyla ilgili açıklaması:

"ZORLA MI GÖNDERELİM?"

"300’e yakın PYD mensubu silahlarını teslim ederek Türkiye’ye geldi. Suriyelilerin Suriye’ye gitme konusunda sınırlar açık, gitmek istemediler. Biz gider savaşırız dendiğinde çok az bir kesim dışında, giden olmadı. Diğerleri hayır biz savaşmak istemiyoruz dediler ne yapalım, zorla mı gönderelim? Suriye’den gelenler, savaşmak için gitmek isterse, geldikleri gibi giderler. Gelirken bize sormadılar giderken de sormayız. Onlar Suriye vatandaşı."

YORUMLAR 1
  • emir mehmed 9 yıl önce Şikayet Et
    açın bütün kapıları. salıverin gitsin şu teröristleri.Işid çaresine baksın hepsinin. adamlar alıştı türkiyenin şefkatine, gitsin biraz boylarının ölcülerini alsınlar.bunlar tam hain satılmış, kiralık tiplermiş be. migdem bulandı. fırsatını bulsalar bizi bir kaşık suda bogarlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!