"Tehlike IŞİD üyelerinin sayısında değil"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, tehlikenin IŞİD üyelerinin sayısında olmadığını, tehlikenin onların oluşturduğu atmosfer olduğunu söyledi.

"Tehlike IŞİD üyelerinin sayısında değil"
"Tehlike IŞİD üyelerinin sayısında değil"
GİRİŞ 16.10.2014 09:32 GÜNCELLEME 16.10.2014 11:52

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, tehlikenin IŞİD militanlarının sayısında olmadığını, tehlikenin onların oluşturduğu atmosfer olduğunu belirterek, "15 bin IŞİD militanını öldürebilirsiniz ama yerine yenileri gelecektir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE GÖÇMEN TEHDİDİYLE KARŞI KARŞIYA

Türkiye’nin göçmen tehdidi ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Kurtulmuş, Halep’te olabilecek bir yeni gelişmenin sonucunda 400 bin mültecinin Türkiye’ye geleceğini belirterek, söz konusu gelişmelerin diğer bölgelere yayılması durumunda bu rakamın 1 milyonu aşabileceğini ifade etti.

Siyasi çözüm olmadan atılacak her askeri adımın ilave bir problemi getireceğini sözlerine ekleyen Kurtulmuş, tehlikenin IŞİD militanlarının sayısı olmadığını, tehlikenin onların oluşturduğu atmosferin olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, 15 bin IŞİD militanın bulunduğunu belirterek, “15 binini öldürseniz yerine yenileri gelecek” dedi.

BARZANİ'Yİ ELEŞTİRDİ

Kurtulmuş, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani’nin son günlerde yaptığı silah yardımı açıklamalarını da eleştirdi.

Kurtulmuş, Barzani’nin bu açıklamayı niçin ve neden yaptığını bilmediğini ifade ederek, “En yakın, en sorunsuz ilişkilerini Türkiye ile kurdu. Bizim açımızdan bu açıklamayı yapmaması gerekirdi. Kendi çıkarlarına da hizmet etmez” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı