HDP'den Kobani olayları araştırılsın talebi

HDP, IŞİD bahanesiyle izinsiz gösterilerde yaşanan olayların araştırılmasını istedi.

HDP'den Kobani olayları araştırılsın talebi
HDP'den Kobani olayları araştırılsın talebi
GİRİŞ 16.10.2014 12:46 GÜNCELLEME 16.10.2014 12:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

HDP, IŞİD bahanesiyle yapılan izinsiz gösterilerde yaşanan olayların araştırılması için Meclis araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan önergenin gerekçesinde, "yurtiçi ve yurtdışından her kesimden oluşan kitlelerin Kobani'deki direnişe destek olmak ve uluslararası kamuoyunu Kobani'de yaşanacak katliamı engellemek için harekete geçirmek" amacıyla eylemler geçekleştirdiği öne sürüldü.

Gerekçede, 6 Ekim'de başlayan protesto eylemlerinden 12 Ekim'e kadar Diyarbakır'da 13, Mardin'de 7, Siirt'te 5, Bingöl'de 4, Gaziantep'te 5, Van'da 2, Muş, Batman, İstanbul ve Adana'da birer kişinin hayatını kaybettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Protestolar sırasında güvenlik güçlerinden cesaret alan ırkçı, linç grupları da devreye girmiş ve sivilleri hedef alarak saldırmıştır. Özellikle Diyarbakır'da Hizbullah örgütüne mensup şahıslar protestoculara saldırırken güvenlik güçleri de bu saldırıyı uzaktan izlemiştir. Tüm bu olayların, provokasyonların tüm yönleriyle araştırılması, derin yapıların ortaya çıkartılması, demokratik çözüm ve barış sürecinin ilerletilmesi açısından elzemdir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Bir Allahın kulu işte 9 yıl önce Şikayet Et
    Hayret bir şey! Pişkinliğin daniskası..... Gerçekten o milletvekilleri ve maalesef taraftarları kendi belli basın yayın organlarından başka medyaya gözleri kulakları kapalı yada bilinçli blöf yapıyorlar.Ama hükümet bu blöfü görüp bence gerçekten böyle bir araştırma komisyonu kurmalı ve mahçup etmeli ,suçlular tespit edilip yargıya vicdanlara teslim edilmeli.Olaylara zırcahil biri bile cinayetin yeri hakkında saldırının hangi taraftan olduğu konusunda fikir sahibi olur. Dakika dakika kayıtlarda tespit edilebilir ilk kurşunun kimden geldiği. Hatta konuyla ilgili geriye dönük araştırmalarda yapılabilir. Cesaretiniz var mı? Böyle bir araştırmaya? Ve halk nezdinde,yüreklerde böyle bir araştırmanın sonuçlarına katlanmaya...Nasılsa mahşerde katlanacaksınız katlanmak zorunda kalacaksınız...
    Cevapla
  • hasan olam 9 yıl önce Şikayet Et
    Aklama çabaları. Siz, bu halkı (afedersiniz) salak mı sanıyorsunuz? Protestolar sırasında Yok linç grupları devreye girmiş de,yok Hizbullah menubu şahıslar protestoculara saldımış da bilmem ne-bilmem ne...Onlarca şehir,ilçe ve kasabalarda ki,hunharca öldürmeleri, yakmaları,yıkmaları,yağmalamaları,talan etme ve saldırıları bunlar mı yapmış? Siz çok masumsunuz.Sizin hiçbir suçunuz yok(!) Doğru ya,siz demokratsınız.Siz barış partisisiniz(!)Sizin asla Kürt Halkı diye bir kaygınız,bir derdiniz yok! Söylermisiniz bu kadar zararı verdiğiniz yerlerde yaşayanlar Alman mı,İngiliz mi,ya da başka bir millet mi?Gerçi sizin yanınızda onlar daha kiymetli gibi!Sebep olduğunuz bu yıkımdan sadece Kürt Halkı zarar gördü.Pişkinliği bırakın ve bu halktan hemen özür dileyin!Ya da o kirli ellerinizi bu hakın yakasından çekin artık!Yeter!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'