Ahmet Davutoğlu: Bedelli yok

Başbakan Ahmet Davutoğlu bedelli askerlik konusunda söylenmesi gereken son sözü söyledi.

Ahmet Davutoğlu: Bedelli yok
Ahmet Davutoğlu: Bedelli yok
GİRİŞ 17.10.2014 06:43 GÜNCELLEME 17.10.2014 06:43
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı bakanların gündeme getirdiği ve kamuoyunda beklenti doğmasına neden olan bedelli askerlik konusunda son noktayı koydu. 

Dün Marmara Bölgesi vekilleriyle kahvaltıda buluşan Davutoğlu böyle bir konjonktürde bedelli askerliğin mümkün olmadığını belirtti.

Davutoğlu, “Fakir çocuğunun askerlik yapması, zengin çocuğun bedel ödeyerek askerlik yapmaması olmaz” dedi. 

TSK: Kadro, görev ihtiyacını karşılamıyor

Vatan gazetesinden Murat Çelik de, bugünkü köşe yazısında bedelli askerlikle ilgili olarak askeri kaynaklardan aldığı bilgileri okuyucusuna aktardı. Buna göre askerler, bedelli askerlik uygulamasına karşı olunmasının gerekçelerini ve komuta kademesinin görüşünü de ana hatlarıyla şöyle sıralıyorlar:

- Daha önceki uygulamalar, amaca, hedeflenen ölçüde hizmet etmedi.

- Toplumda, parası olan - olmayan ayırımı gözetildiği gibi bir algıya yol açıyor ve eşitsizlik duygusu yaratıyor.

- İçinden geçilen kritik dönemde, askeri anlamda doğabilecek her türlü zafiyet her zamankinden de fazla sıkıntıya yol açar.

Ve nihayet...

- Mevcut kadro, halihazırda görev ihtiyacını zaten karşılamıyor.

YORUMLAR 6
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    ASKERE GİTMEYEN KARAVANA YEMEYEN SEFERİBİRLİK ZAMANINDA HİÇ BİR İŞE YARAMAZ.. Bedelli bekleyenler,3-5 kuruş verip askerlikten yırtacakmışta.Ülke için asker gerektiği zaman seferibirlikte herkes katılırmış,katılacakmış,bırakın bu işleri KARGALARI güldürmeyin.Temel askerlik eğitimi almayan,karavana yemeyen,yürümeyi bilmeyen,silahları tanımıyan birisi seferibirlik zamanı mutfakta patates,soğan soymayı bile beceremez.Geçin bu işleri.
    Cevapla
  • TARSUS 9 yıl önce Şikayet Et
    evet halil soba , gerekirse sadece işi olmayanlar gidecek... işi olmayan , iş bulamayan askere gitsin , bedelliden alınan paralarda onlara maaş olarak verilsin. al sana katma değer. alsana işsizliğe çözüm, alsana profesyonel askerlik. yahu 3 - 5 ay askere gitsen ne olur , gitmesen ne olur. sadece askere gidenler mi vatanı milletini seviyor. bu kadar basit mi. ülkenin üretimine bir katkın olsun, altında onlarca kişi çalışsın,bak bu vatan nasılda kurtulur, dışa bağımlılıktan kurtulur. ancakkkk bedelli olarak yapanda yapmayanda herhangi bir seferberlik anında derhal askere alınmalı tabi. askerde anana bacına sövsünler yerdeki izmariti temizletsinler sende vatan millet de , yok yaa!!! bakış açılarımız çok farklı hocam çokkkk
    Cevapla
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    ANADOLUDA KÖYLÜ MEHMETİN BUĞDAYI TARLADA KALACAK,AKDENİZDEKİ AHMETİN NARANCİYESİ KALACAK,KARADENİZDEKİ TEMELİN ÇAYI KALACAK.BAHANE ÇOK BEDELLİ HEMEN ÇIKMALI.. Herkes kendi açsıısndan baktığı zaman bir bahane bulur.Anadoludaki tarlada buğdayım kalır der,akdenizdeki naranciyem kalır der,karadenizdeki çayım kalır der.iyide askerliği kim yapacak bu ülkede.İşi gücü olmayanlarmı yapacak.Ülkenin kaymağını yemeğe gelince aksırıncaya,tıksırıncaya kadar ye,sıra ülke için askerlik yapmaya gelince TISSSSSSSSSSS.oh ne güzel.Haydi herkes askere MARŞ MARŞ.Başbakanı kutluyorum.
    Cevapla
  • TARSUS 9 yıl önce Şikayet Et
    sinan abi bu yazım sana .... Allah aşkına hangi iş ve sektörde çalıştığını çok merak ediyorum. katma değer oluşturan kim olursa kesinlikle bedelli çıkarılmalı. ayrıca hangi eşitlikten bahsediyorsun? bundan önce o kadar bedelli askerlik çıktı . o zaman şunu mu anlayalım , senin ihtiyacın olduğu zaman çıksın , ihtiyacın yoksa adı eşitlik olsun. yok böyle adeletsizlik. bu işe bir ayar verilmeli . şu ülkemize katma değer katan herkes yada üretim yapan ithalat yapmayan herkes gibi bazı şartlar koşulmalı , gör bak o zaman hem bütçe açığının kapanmasına vesile olur hemde araya bir zaman kaybı girmez...
    Cevapla
  • sinan 9 yıl önce Şikayet Et
    sağol davut abi. eşitliği sağladığın için, hz.ömer gibi davrandığın için sağol.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yalanlara tepki gösterip borçları açıkladı! 20 günde 2 milyar TL harcamadıysanız...
Barbados, Filistin'i devlet olarak tanıdı