Soyu: Bizi istediklerine benzetemeyecekler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Bizi çözüm sürecinden, paralel ile mücadeleden vazgeçiremezler" dedi.

Soyu: Bizi istediklerine benzetemeyecekler
Soyu: Bizi istediklerine benzetemeyecekler
GİRİŞ 18.10.2014 20:13 GÜNCELLEME 18.10.2014 20:13

 Soylu, " Bizi kendilerinin istediği gibi bir ülke haline, kendilerinin istedikleri gibi bir millet haline getiremezler" dedi.

AK Parti İl Başkanlığınca Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Soylu, konuşmasına, Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindekilere yönelik saldırıda şehit olan Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu için fatiha okuyarak başladı.

Soylu, terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında Kobani'de (Ayn el-Arab) devam eden çatışmaların bahane edilerek yapılanların tesadüf olmadığını ifade etti.

Bingöl'de olaylar nedeniyle şehit edilenlerin tesadüf olmadığını vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:

"6-7 Ekim'de bu ülkede bir takım vilayetlerimizin karıştırılması, insanlarımıza baskı kurulması, hastanelerin, okulların, anaokulların, üniversitelerin, kütüphanelerin tarumar edilmek istenmesi, bunlar hiçbir şekilde, hiçbiri tesadüf değil. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi oyunu kurarlarsa kursunlar, kimlerle bu meseleyi karıştırmak isterlerse istesinler, hangi uluslararası güçlerden talimatlar alırlarsa alsınlar, biz özgür, büyük ve güçlü Türkiye'yi, demokrasiyle kucaklaştıracağız. Bingöl'de, Hakkari'de, Erzurum'da, Kars'ta yükselen üniversiteler, benim gençlerimin dünyanın gelişen ülkelerin gençleriyle beraber rekabet oluşturması güçlerine gidiyor, ağırlarına gidiyor. Bunların hepsini biliyoruz."

Soylu, Bingöl'ün bu ülke için demokrasi, cesaret, sağduyu ile birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu söyledi.

- Çözüm süreci

Soylu, Türkiye'nin dağlarında, ovalarında çiçeklerin barış adıyla açmasının bazılarının ağırlarına gittiğini vurgulayarak, bu nedenle Türkiye'yi karıştırmak istediklerini ifade etti.

Irak'taki istikrarsızlık ve huzursuzluk ortamının Türkiye'de yaratılmaya çalışıldığını belirten Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Aynen Suriye'de karşı karşıya kalınan o vahşet gibi, Ukrayna'da yaşananlar gibi, Türkiye'yi de bu istikrarın, bu huzurun, bu birlik ve beraberliğin içerisinden alıp, bu toprakları bir şekilde karıştırmak istiyorlar. Dikkat edin. IMF'ye borcumuzu ödedik değil mi? 14 Mayıs 2013 tarihinde IMF'ye borcumuzu ödedik. Ne yaptılar? Hemen gezi olaylarını patlattılar. Faiz o zaman 4,5'ti, şimdi faiz 9,5-10 seviyelerinde. Bir akşam da Türkiye'yi milyar dolar zarara uğratacak sonuçlar ortaya çıkarttılar. Kim kazandı, Türkiye mi, faiz lobileri mi? Kimin kazandığı apaçık ortadadır."

Irak'ın kuzeyinden bütün dünyaya nakledilen petrolün sevincini yaşarken, Türkiye'de 17 ve 25 Aralık darbe girişiminin yapıldığını kaydeden Soylu, bu ülkeyi yöneten insanların, halkın temiz ve helal oylarıyla yönetime gelen insanların yönetimden uzaklaştırılması için tezgah kurulduğunu vurguladı.

"Paralel Yapı"nın Türkiye'nin demokrasisini, milleti, iktidarı ve hükümeti diz çöktürmeye çalıştığını anlatan Soylu, şunları kaydetti:

"Bizi çözüm sürecinden, paralel ile mücadeleden vazgeçiremezler. Bizi kendilerinin istediği gibi bir ülke haline, kendilerinin istedikleri gibi bir millet haline getiremezler. Bu ülkede herkes kendi inancını, kendi düşüncesini, kendi siyasi görüşünü, hem de en değerli demokratik zenginlikte ortaya koyarak, bu ülkede birlik ve beraberliğiyle beraber zengin bir Türkiye'yi, güçlü bir Türkiye'yi, öncü bir Türkiye'yi ve yeni bir Türkiye'yi ortaya koyacaktır. İsterse çatlasınlar, isterse patlasınlar isterse haset etsinler. Söylüyorum kendi arabamızı da yapacağız, kendi uçağımızı da yapacağız."

Soylu, her ne pahasına olursa olsun çözüm sürecinden vazgeçmeyeceklerini vurgulayarak, ülkede vesayet ve darbelerin sadece Kürtleri mağdur etmediğini söyledi.

"İstiklal Mahkemelerinde haksız yere, hükümet konakları önünde katledilen hoca efendiler hepsi Kürt müydü?" diyen Soylu, "Peki İskilipli Atıf Hoca Kürt müydü? Rahmetli Adnan Menderes'i, acımasız bir şekilde tasfiye ettiler onlar Kürt'müydüler? Diyarbakır Cezaevi'nde işkence vardı da Malatya Cezaevi'nde yok muydu? Bu ülkenin insanlarına ders vermeye çalışıyorlar. Kürttü, Türktü, Aleviydi, Sünniydi bakmıyorlar. 21. asra bambaşka ve güzel başladık. Bize karşı koydukları bütün tuzakları elimizin tersiyle itmeye başladık" şeklinde konuştu.

Soylu, 2015 seçimleri, 2023 hedefleri, 500 milyar dolar ihracat ve dünyanın ilk 5 tarım ülkesinden biri olmak için çalıştıklarını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!