AK Parti'ye 'AK Saray'lı Öcalan göndermesi

MHP'li Emin Haluk Ayhan, "Müzakere heyetinin başına geçecek olan Öcalan'a AK Saray'da oturma müsaadesi verilirse şaşırmayız" dedi.

AK Parti'ye 'AK Saray'lı Öcalan göndermesi
AK Parti'ye 'AK Saray'lı Öcalan göndermesi
GİRİŞ 20.10.2014 11:51 GÜNCELLEME 20.10.2014 11:53

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk  Ayhan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin siyasi geleceğini PYD ve IŞİD canilerinin kapışmasına, koalisyon ortaklarının insafına, bölücü örgütle yürütülen pazarlıklara; ekonomik geleceğini ise ABD Merkez Bankası'nın iki dudağı arasına hapsettiğini iddia etti.

Öcalan'ın İmralı'dan çıkarılması konusundaki taleplere bugüne kadar "milliyetçi oylar gidebilir" kaygısıyla yanaşmayan Hükümet'in son dönemde Kandil, HDP ve Öcalan tarafından iyice kıskaca alındığını savunan Ayhan, "Hükümet ve HDP sözcüleri medya üzerinden birbirlerine sert mesajlar verse de kapalı kapılar ardındaki arka kapı diplomasisi ve yıkıcı işbirliğinin devam ettiği gözler önüne serilmiştir" dedi.

Ayhan, "çözülme ve yıkılma sürecinde yeni bir ihanet yolculuğuna çıkıldığını" ileri sürerek, şöyle konuştu:

"Hükümet ve Cumhurbaşkanı, tutarlılığını, inandırıcılığını yitirmiştir. Karar versin; bölücü örgüt, terörist mi, muhatap mı? Bir gün en ağır suçlamaları yaptığı bölücü örgüt ve bölücü başına ertesi gün müzakereci payesi vermeye hazırlanıyor. Bölücü başına müzakereci sıfatı verileceği ve sekreterya oluşturulacağı konuşulmaktadır. Bunlar doğruysa AKP bu vebalin altından kurtulamaz. Müzakere heyetinin başına geçecek olan Öcalan'a AK Saray'da oturma müsaadesi verilirse şaşırmayız.

Seçimlerden AKP'nin istediği oranda oy alması durumunda bölücü başının nihai durumunun ve mükafatının belirleneceği aşikardır. Önümüzdeki seçimler, vatan toprağının bütünlüğü, her karışında bayrağımızın dalgalanması ve aziz şehitlerimizin kanının yerde bırakılmaması ile yıkım süreci ve bölücü başına özgürlük arasında yapılacak seçimdir. Çözüm sürecindeki gerçek niyetini halka anlatamayan Hükümet, saraylarda ağırladığı, 11 saat kapalı devre toplantı yaptığı sözde akil bir zümreden medet ummaktadır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması