"Kürtlerle güven ilişkisi kurulmalı"

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, hükümetin ülkede huzuru ve güvenliği sağlamak için Kürt halkıyla güven ilişkisi kurması gerektiğini söyledi.

"Kürtlerle güven ilişkisi kurulmalı"
"Kürtlerle güven ilişkisi kurulmalı"
GİRİŞ 21.10.2014 14:36 GÜNCELLEME 21.10.2014 14:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmanın büyük çoğunluğunu Kobani'yle ilgili gelişmelere ayırdı.

Hükümetin ülkede huzuru ve güvenliği sağlamak için Kürt halkıyla karşılıklı güven ilişkisi kurması gerektiğinin altını çizen Yüksekdağ şunları söyledi:

"Halkınızla  kavga etmeyin, halkınıza savaş ilan etmeyin. Bu sizi de çöküşe götürür. Hükümet bu süreç içerisinde partimize ve halka karşı öyle gerçek dışı bir senaryo uydurdu ki. Halkımız yine öldürülmeye devam ediliyor ama bugüne kadar tek bir kamu görevlisi hakkında soruşturma açılmadı. Gelin bu olayları incelemek için mecliste bir soruşturma komisyonu açalım dedik. Ancak gerçeklerin ortaya çıkmasından korktular. Bu komisyon kurulmadığı gibi durmadan manipülasyon yapıldı, karalama kampanyaları yürütüldü... Yeni Türkiyeymiş. Neye dayanarak inanacağız buna, hani faili meçhuller kayıplar eski Türkiye’de kalmıştı. Adana’da gazetece dağıtıcısı kardeşimiz arkasından vurularak katledildi. Sıkıysa bu karanlığın maskesini düşürün."

'Kobani Çözüm Süreci'nden ayrı değildir'

Konuşmasının devamında Çözüm Süreci'ne değinen Yüksekdağ şu ifadeleri kullandı:

"Kobani ve Rojava kantonlarını savunmayı süreçten ayrı düşünmeyin' dedik, Hükümet 'O ayrı bu ayrı' dedi. Bugün geldiği nokta bu. Kobani politikasında güvenli bölge istiyorsunuz, eğer gerçekten amacınız Türkiye’nin güvenliğiyse Rojova kontonlarını tanıyınız. Özgür ve güvendeki bir Rojova’dan daha güvenli bir bölge olamaz."

"Başmüzakereci Sayın Öcalan yol haritasının maddelerini sundu. Bu konuda ne yaptınız. Hükümet çözüm süreci bizim temel politikamızdır diyor, Hükümet sürecin deyim yerindeyse ekmeğini yemeye devam ediyor, ama somut adım atmıyor. Taslak da taslak... Biz artık sözleri ve bu sözlerle oyalamayı değil, gerçeği ve somut politikanın ta kendisini istiyoruz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • mevlüt 9 yıl önce Şikayet Et
    O insanları nasıl sokağa cıkarttıgınızı herkes biliyor. İnsanların evlerine tek tek giderek çıkmazsanız şöyle yaparız böyle yaparız diyerek tehditle zorla çıkardınız . Bu dünyada belki yırtarsınızda Öbür tarafta ne olur bilmem
    Cevapla
  • ORHAN ERDOĞAN 9 yıl önce Şikayet Et
    bir kürt vatandaşı olarak. vallahi vede tallahi ben size güvenmiyorum kaldıki en son ki pislikleriniz den sonra utanmadan sıkılmadan kalkmış güven den bahsediyor herhalde bir iki aydır bu uykuda kalmış bu zebani ! olup bitenden haberi yok eyyyyy müslümanlıktan nasibini almamış zihniyet sizin kendinize ve o zihniyette olmayan şerefli kürt halkına güven vermediğiniz müddetçe değil devlet, bir şahsın dahi güveni olmaz.yeter artık bütün kürtleri kendiniz gibi görmeyin eminimki sizin zihniyetiniz olmasa ne bir ırkçılık olur nede bir kürt, türk ayrımcılığı olur sizin gibilerini YÜCELER YÜCESİ ALLAHA HAVALE EDİYORUM oradaki hesap çok çetin olacak VERDİĞİNİZ HUZURSUZLUKTAN DOLAYI HAKKIMI HELAL ETMİYORUM
    Cevapla
  • MUSTAFA AYAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    GÜVEN VE SİZ. birbirine zıt iki kelime ağzına bile yakışmıyor.
    Cevapla
  • ÖZCAN AYAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    KÜRT HALKI SİZE GÜVENMİYOR.. BDP/HDP Kürt halkının değil, PKK terör örgütünün temsilcisidir. Müslüman Kürt halkı BDP/HDP'ye güvenmiyor. Kürt halkıyla güven ilişkisi kurması gereken BDP/HDP'dir. Yıllardır PKK terör örgütüne ve BDP/HDP'ye destek vermeyen Kürtleri PKK'lı teröristlere öldürttünüz, yerlerinden yurtlarından sürdünüz. Şimdi Kürt halkının ve haklarının savunuculuğuna soyunmayın. Aklınız varsa; ülkede huzurun, refahın, kardeşliğin ve barışın teminine katkı yapmaya çalışın. Sabrın da bir sınırının olduğunu unutmayın. O sınır çoktan aşıldı bile.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti