Kılıçdaroğlu'ndan olay yaratacak YPG çıkışı

"YPG terör örgütü değil, vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum" Kemal Kılıçdaroğlu bu sözleri söylemiş olabilir mi?

Kılıçdaroğlu'ndan olay yaratacak YPG çıkışı
Kılıçdaroğlu'ndan olay yaratacak YPG çıkışı
GİRİŞ 22.10.2014 09:20 GÜNCELLEME 22.10.2014 09:20
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısının ardından İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü öğrencileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, öğrencilerle sohbetinde, Türkiye'nin IŞİD saldırısı altındaki Kobani'ye peşmerge güçlerinin geçişlerine izin vermesi ve ABD'nin “YPG'nin terör örgütü olarak görülmediği” yolundaki açıklamasına ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu. 
 
Kılıçdaroğlu, bir öğrencinin “Hükümet Kobane'ye peşmerge geçişine izin verdi. Yine dün ABD, YPG'yi terör örgütü olarak görmediklerimi açıkladı. Financial Times'ın Türkiye'nin Kobene'de u dönüşü yorumuna yol açan bu gelişmeyi siz parti olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Kılıçdaroğlu, şöyle yanıt verdi:

KILIÇDAROĞLU: YPG BİZİM İÇİN TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL
 
"Bizim için YPG terör örgütü değildir. Şimdi bir kere terör örgütü olarak sivillere genç, yaşlı, kadın, erkek demeden öldüren örgütlenmelere biz ‘terör örgütü’ diyoruz. PKK bu bağlamda terör örgütüydü, çünkü genç, yaşlı, kadın, erkek demeden katletti. Ancak YPG'nin şu ana kadar Türkiye'ye veya kendi halkına yönelik böyle bir uygulaması olmadı. Olursa tabii ona  da karşı çıkarız. YPG kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur."

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Barzani'ye gönderdiği silahların PKK'nın eline geçeceğinden kimsenin şüphesi olmasın, şeklinde bir değerlendirmede bulunurken bu silahların bizi vurabiliceğini belirtti. 

KAYNAK: T24
YORUMLAR 7
  • Şükrü YÜCELER 9 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeyi Muhalefetsiz Bırakanlar. Kılıçdaroğlu nun nasıl beyanatlar vereceğini önceden kestirmek çok kolay. İktidar ya da Cumhurbaşkanı ne söylerse anlamını bile düşünme zahmetine girmeden hemen tersini söylüyor. Ertesi gün de çark ediyor. Böyle muhalefet kolay iktidar isteyenlerin başına.
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    2 x 2 = 3 kılıçdaroğlu CHPye tam yakışıyor ! biçilmiş kaftan !. Milletimize hain olan bu parti bozuntusuna 77 yaşıma ramen oy vermeye Rabbim bana hep engel oldu, şükürler olsun ona !
    Cevapla
  • Alpagu Han 9 yıl önce Şikayet Et
    Genel Müdür KeMAL CHP.yede Türkiye'yede Zulümdür,Yeter ARTIK!!!. CHP tarihinde şu ana kadar gelmiş geçmiş en tutarsız istikrarsız halkın mesajlarını anlamayan anlasada kendi bildiğini okuyan sözde demokrat sözde halkçı genelde hayalperest ve rüyalar aleminde gezen Bay KeMAL.i ARTIK GÖRMEK VE DUYMAK İSTEMİYORUZ...Bu benim fikrim ama televizyonda radyoda vs.nerde görsem duysam değiştiriyorum ya kanalı yada yerimi...Sinek vızıltısı hayatı yorumlamak adına inanın daha anlamlı geliyor bana genel müdürün söylediklerinden...CHP.de halkçılık demokratlık solculuk adına ne varsa sildi süpürdü...CHP.yi bir tek oy uğruna milliyetçide yaptı,kürtçüde yaptı,batıcıda yaptı,islamcıda yaptı kısacası oy nerdeyse CHP o kimliğe büründü....Yıllardır Türkiye.de ne muhalefet var nede sağlıklı düşünen bir CHP...Atatürk bu günleri görseydi CHP.ye kapatma davasını ilk kendisi açardı....Koskoca CHP.yi halkın gözünde maymuna çevirdi Bay KeMAL....Yazıklar olsun senin başkanlığınada vekilliğinede...Milletle bağı olmayan kartondan vekil....
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede ESED NE KADAR İNGİLİZ ve YAHUDİ İTTİFAKINA destekse !. Türkiye,de,de CHP VE KILIÇDAROĞLU sanki İNGİLTERE VE İSRAİLE dah doğrusu KRALİÇEYE bağlılık yemini etmiş gibi davranıyorlar !
    Cevapla
  • John Turkbudak 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah senin.... ABD YPG teröristlerine gönderirken "çok yaşa", Türkiye Devlet'e gönderdiğinde "PKK'ya geçecek" sen nasıl bir adamsın... Aynaya nasıl bakarsın... Bu ülkede seninle aynı havayı teneffüs etmekten bile utanıyorum...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...