Arınç'tan Sırrı Süreyya'ya jet yalanlama

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Abdullah Öcalan'a sekretarya konusu hakkında "Sekreterya konusu doğru bir konu değil" dedi.

Arınç'tan Sırrı Süreyya'ya jet yalanlama
Arınç'tan Sırrı Süreyya'ya jet yalanlama
GİRİŞ 23.10.2014 13:52 GÜNCELLEME 23.10.2014 14:05

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Abdullah Öcalan'a sekretarya konusu hakkında açıklamada bulundu.

ÖCALAN'A SEKRETARYA KONUSU DOĞRU BİR KONU DEĞİL

"Öcalan'a sekretarya konusu doğru bir konu değil." diyen Bülent Arınç, açıklamasında " Adalet Bakanlığı'nın izniyle Öcalan ile milletvekili görüşebilir. Öcalan'ın hapishane şartlarında bir değişiklik söz konusu değil. .Adalet Bakanlığı gerekeni yapacak. Adanın kendi şartları içinde olabileceği bir konudur. Akil insanların adaya gidip gitmeyeceği net değil. " ifadelerini kullandı.

SIRRI SÜREYYA SEKRETER OLDUM DEMİŞTİ

Sırrı Süreyya Önder katıldığı televizyon programında Öcalan'a 5 kişilik bir sekreteryanın oluşturulacağını, bunun da 3 kişisinin belli olduğunu duyurmuştu. Önder'in açıklamalarına göre Öcalan'ın sekreteryasına dahil olacak olan 3 kişi; kendisi, İdris Baluken ve Pervin Buldan'dan oluşacaktı.

İşte Sırrı Süreyya Önder'in açıklamaları:

"Büyük bir müzakere sürecine girilecek. Bozucu alanlar masaya yatırılacak. Bunlara çözüm seçenekleri üretilecek. Yukarıdan aşağı hiçbir barış önerisinin kalıcı olması mümkün değil. Kendisi 9 ana başlıkta, güvenlik eğitim, kadın, hakikatle yüzleşme gibi başlıklar. Sekreteryanın üç üyesi belli. Pervin Buldan, ben, İdris Baluken olacak. Parlemanto dışından kadın hareketinden bir arkadaş. Hatip Dicle olacak, sekreterya böyle olacak. Devletle görüşmeleri siyasetle görüşmeleri yapacak. 5 kişilik sekreterya müzakere heyetinin de bir parçası olacak"

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”