'MHP olarak AKP iktidarını uyarıyoruz'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın tezkere ile ilgili olarak iktidarı uyaran bir açıklamada bulundu.

'MHP olarak AKP iktidarını uyarıyoruz'
'MHP olarak AKP iktidarını uyarıyoruz'
GİRİŞ 24.10.2014 13:27 GÜNCELLEME 24.10.2014 13:27
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "MHP olarak AKP iktidarını uyarıyoruz. Tezkere, Türkiye'nin güvenliğini tehlikeye sokmak için değil güvenliğini sağlamak için değerlendirilmelidir" ifadesini kullandı.

Yalçın, yazılı açıklamasında, Kobani'nin (Ayn el-Arap) bahane edilerek Kurban Bayramı ve sonrasında PKK tarafından düzenlenen eylemlerin, Türkiye'de bir iç savaş ve ayrışma tehdidinin eskisinden daha büyük olduğunu ortaya koyduğunu savundu.

İktidarın bu tehdidi ortadan kaldırmak üzere bölücü terör örgütüne devletin gücünü göstermek, Kürt kökenli vatandaşlarla PKK arasına güven ve aidiyet duvarı örmek yerine çareyi yılana sarılmakta bulduğunu ileri süren Yalçın, "Hükümetin son olarak aldığı İmralı canisi için sekretarya oluşturulması kararı ise bugüne kadar ki tavizlerin en büyüğüdür. Öteden beri PKK'ya teslim olan AK Parti iktidarı, bu son kararla geleceğini ve umudunu tamamen bölücü başının planlarına bağladığını ortaya koymuştur" iddiasında bulundu.

"PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde egemen kılınmasını isteyen başta ABD olmak üzere küresel güçlerin talimatları birer birer yerine getirilmektedir" görüşünü savunan Yalçın, şunları kaydetti:

"MHP olarak AKP iktidarını uyarıyoruz. Tezkere, Türkiye'nin güvenliğini tehlikeye sokmak için değil güvenliğini sağlamak için değerlendirilmelidir. Ayrıca iktidarın bölgede her an savaşa girecekmiş havası vererek kamuoyunun tepki ve yönelimlerine şekil vermeye çalışması da çok tehlikeli bir taktiktir. Bu meselenin iç politikanın dizaynı ve seçim stratejisi için kullanılması ateşle oynamak demektir. PKK ile ister kapalı kapılar ardında isterse resmen sekretarya kurarak pazarlık yapmaktan da vazgeçilmeli, eşkıya sürüsünün devleti dolandırmasına daha fazla müsaade edilmemelidir."

YORUMLAR 5
  • Mevlana Sevgisi 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de kürt sorunu çözmek için en iyi takdik!. Türkiye'de kürt sorunu çözmek için en iyi takdik, MHP ne diyorsa tersini yapmaktır. O zaman ülke güllük gülüstanlık olur. Artı MHP Kürtlerden tek bir oy alamadığı için bölgenin sorunları ile ilgili haberi yok. Bilmedikleri bir konuda papağan gibi 30 yıldır aynı şeyleri söylemeleri utanılacak bir durum. Buda ülkenin önünü tıkıyor.
    Cevapla
  • Münir Kusurlukul 9 yıl önce Şikayet Et
    Millet olarak da biz sizi uyarıyoruz. Seçimlerde CHP'nin taşeronu olup milliyetçilikle alakanızın olmadığını tescilleyen sizleri de biz millet olarak uyarıyoruz. Emektar yöneticilerinizi kaset komplosuyla safdışı bırakan paralelcilerle saf tuttuğunuz sürece sizlere iktidar olmak hayal bile olmaktan uzaktır.
    Cevapla
  • ali veli 9 yıl önce Şikayet Et
    Mhp MİLLİ OL . MHP sen önce CHP nin dalkavukluğunu bırak
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    cürmünüz kadar konuşun ! uyarıyormuş !. her yanınız ateş olsa ne yakar ?
    Cevapla
  • Hasan KARA 9 yıl önce Şikayet Et
    Haklılık Payı var. "eşkıya sürüsünün devleti dolandırmasına daha fazla müsaade edilmemelidir." bu sözün altına imzamı atarım. Yanlış anlaşılmasın MHP'li değilim, bilen bilir fanatik bir Ak Partili ve Erdoğan'ı Türk ve İslam dünyasının lideri olarak gören biriyim. Bence ne Öcalan, de de BDP Kürt sorununda devletin tek muhatabı olarak görülmemelidir. Barış süreci iyi niyetle yola çıkılmış bir süreç olmasına rağmen, BDP ve PKK resmen şımarmış, devleti dolandırmaya kalkmışlardır. Doğru olan o bölgenin tüm Kürt kökenli milletvekilleri (Ak Parti, MHP, CHP, BDP) toptan muhatap alınmalı, kanaat önderleri ön plana çıkarılmalı, çözüm süreci bunlarla yürütülmelidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar