Sırrı Sakık da itiraf etti: Yanlış yaptık

HDP’nin önemli isimlerinden Ağrı Belediye Başkanı Sakık, 6-8 Ekim olaylarından sonra önemli dersler çıkarmak zorunda olduklarını söyledi.

Sırrı Sakık da itiraf etti: Yanlış yaptık
Sırrı Sakık da itiraf etti: Yanlış yaptık
GİRİŞ 25.10.2014 08:58 GÜNCELLEME 25.10.2014 09:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

HDP’nin Kobani’de IŞİD ile çatışan PYD’ye destek olunması için yaptığı ‘Sokağa çıkın’ çağrısının ardından parti içinden gelen özeleştirilere bir yenisi daha eklendi.

"SOKAĞA ÇIKIN DERKEN BİN KERE DÜŞÜNMELİYİZ"
Mart 2014 yerel seçimlerinde Ağrı Belediye Başkanı seçilince HDP Muş Milletvekilliği’nden istifa eden Sırrı Sakık, “Eylemlerde yaşamını yitiren her insan bizim insanımız, ortak acımız. Biz de kitlemize zaman zaman hakim olamadığımızı gördük. Bundan sonra sokağa çıkın derken de bin kere düşünmeliyiz” dedi.

Kobani’nin tarihi ve kültürel olarak Türkiye’deki Kürtler ile bağı olduğu vurgusunu yapan Sırrı Sakık, konuya ilişkin hassasiyetlerini HDP’nin ‘Sokağa çıkın’ çağrısından önce de dile getirdiklerini ama sonuç alamadıklarını savundu.

"OLAYLARDAN DERS ÇIKARMALIYIZ"
“6-8 Ekim olayları aslında birikmiş bir tepkinin, feryadın, isyanın sokağa yansımasıydı” diyen Sakık “Keşke bu feryatlar şiddete dönüşmeseydi. Keşke 48 canı bu şiddet olaylarında kaybetmeseydik. Vicdanı olan hikimse bu canlara üzelmemezlik edemez. Bizim bundan ders çıkartmamız lazım. Bizim barışa ne kadar ihtiyacımız olduğunun göstergesi oldu 6-8 Ekim olayları. Biz de ülkenin siyasetçileri olarak üzerimize düşeni yapmalıyız” dedi.

"DAVUTOĞLU'NUN SÖZLERİ BİZİ UMUTLANDIRDI"
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun barışa yönelik mesajlarını önemsediklerini de anlatan Sakık; “Bu yaşadığımız son olaylar barışa herzamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu gösterdi. Hükümetin bu konudaki duyarlılığına ve somut adımlara ihtiyacımız var. Başbakan Davutoğlu’nun ‘Koşullar ne olursa olsun barış sürecinin arkasında duracağım’ ve Öcalan’ın iradesinin barıştan yana olması bizi umutlandırıyor” dedi.

YORUMLAR 6
  • real yorumcu 9 yıl önce Şikayet Et
    neyi dogru yaptiniz ki?. Özelestiri de bir yürekliliktir. Lakin siz simdiye kadar neyi Halk icin yaptiniz ve neyi DOGRU yaptiniz ki bunda yanlis yaptik diyorsunuz!
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    turkunmu kurtunmu imtahani. malesef kurt kardeslerimiz ve onlari yonettigini idda edenler feraset ile davranmiyorlar bunda iclerinde ajan olan hain idarecilerde var ortak paydalari bu topraklarda kaos yapmak ama gorduler ki tu topraklardan ayrildiklari anda yem olacaklar batili emperyalistlere secim onlarin yem olmak mi bu ulkenin bir ferdi gibi asil bir vatandas olarak yasamak mi artik izaha gerek kalmadi hersey ortada
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Almanların Gazınamı Geldiniz !. Sırrı Sakıka Soruyorum ! Almanlar sizi Günahları kadar sevmezler akıllı olun akıllı başınız derde girdiğinde yanınızda TÜRKİYEDEN başka dost bulamazsınız !
    Cevapla
  • TEOMAN BEY 9 yıl önce Şikayet Et
    hdp ve barış. barış kelimesi kimsenin ağzında bu kadar kirlenmemiştir. barış isteyen insanlar tarihte kimsenin kafasını taşla ezmemiş yada canlı canlı yakmamıştır. bunu dünyaya anlatamaz hdp...
    Cevapla
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu kansizlari meclisten atmali. Once propaganda yap herkezi sokaga cikart, ortaligi aleve ver, insanlarin isyerini evlerini yaktir yiktir, sonrada cik piskin piskin hata yaptik de..hatanin hasini devlet yapti sizleri adam yerine saydi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?
AK Parti’den İstanbul’a 5 yıl sonra bile icraat! İmamoğlu'nun açtığı metro Topbaş'ın eseri