Avcı: İçimizi karıştırmak isteyenlerin gayreti

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Çevremizde gelişen olayların yansıması olarak içimizi karıştırmak isteyenlerin gayretleri artmıştır" dedi.

Avcı: İçimizi karıştırmak isteyenlerin gayreti
Avcı: İçimizi karıştırmak isteyenlerin gayreti
GİRİŞ 26.10.2014 16:28 GÜNCELLEME 26.10.2014 16:28

Kastamonu Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi’nde düzenlenen AK Parti Kastamonu İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Bakan Avcı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şehit olan 3 askere Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi.

"İÇİMİZİ KARIŞTIRMAK İSTEYENLERİN GAYRETLERİ ARTTI"

Türkiye'de herhangi bir gerekçeyle şiddete ve teröre başvurmanın hiçbir mazeretinin kalmadığını belirterek, “Türkiye'de normal demokratik yollardan, normal siyasi mecralardan elde edilemeyecek, konuşulamayacak hiçbir şeyi şiddetle, terörle elde etmek mümkün değildir. Son zamanlarda özellikle çevremizde gelişen olayların yansıması olarak içimizi karıştırmak isteyenlerin gayretleri artmıştır. Dolayısıyla sadece teröre maruz kalan illerde, ilçelerde değil, Türkiye genelinde soğukkanlılığımızı ve sağduyumuzu muhafaza etmeye büyük ihtiyaç var" dedi.

Geçen hafta Mardin’de 23 ilin Milli Eğitim Müdürleriyle yapılan toplantının ardından okulları gezdiklerini vurgulayan Avcı, şöyle dedi:

"Kendi gözlemlerimiz ve bize aktarılanlar şunu gösteriyor; Bölgede Kobani olaylarını bahane ederek yakıp, yıkan ve yağmaya teşebbüs edenlerin o şehrin gerçek sakinleriyle alakası yok. Tüm olaylar dışarıdan getirilen taşeron provakatörlerce gerçekleştirilmiştir. Mardin'e Bitlis'ten veya köylerden ve ilçelerden getirilmiş. Çünkü oranın halkı bu tür olayları tasvip etmediğini göstermeye başlamış. Son 3 yıl içinde hükümetimizin bu bölgeye, vilayete göndermiş olduğu öğretmen sayısı 100 bindir. Yeni öğretmen görevlendirmesi yapmışız. Bu yıl 40 bin yeni öğretmen ataması yaptık. Bunun 29 bini, bu 23 vilayetimizde görevlendirildi. Ülke genelindeki öğretmen doluluk oranı ortalama yüzde 88. Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüzde 92, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yüzde 89'dur. Gerek Güneydoğu'da, gerekse Doğu Anadolu'da öğretmen doluluk oranı Türkiye genelinin üzerindedir. Bu kıyaslamaları her alanda yapabilirsiniz. Eğitimde, ulaşımda, sağlıkta, emniyette, adalette ve her alanda şiddet yoluyla talep edilecek hiçbir şey kalmamıştır. Güvenlik reformu, büyük ölçüde yabancı istihbarat teşkilatlarının yönlendirmesiyle harekete geçen terör gruplarıyla mücadeleyi kolaylaştıracak. Kamu güvenliğinin olmadığı yerde hiçbir şey konuşulamaz. Birinci önceliğimiz kamu güvenliğidir."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...