30 Ekim'deki MGK'da birçok ilk yaşanacak

30 Ekim'deki MGK'ya, Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk defa başkanlık edecek. Toplantının yeni cumhurbaşkanlığı binasında yapılması da öngörülüyor.

30 Ekim'deki MGK'da birçok ilk yaşanacak
30 Ekim'deki MGK'da birçok ilk yaşanacak
GİRİŞ 27.10.2014 12:10 GÜNCELLEME 27.10.2014 12:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Paralel yapıyla mücadele ve çözüm sürecinin ana gündem olarak masaya yatırılacağı Milli Güvenlik Kurulu (MGK) 30 Ekim'de toplanacak. Gündemdeki diğer konular ise; IŞİD tehdidine yönelik yol haritası, Irak-Suriye sınırındaki gelişmeler, “kırmızı kitap” olarak alınan Milli Güvenlik Siyaset Belgesinin güncellenmesi...

Güncellemede, paralel yapının ulusal güvenliği tehdit eden unsurlar arasına alınacağı ifade ediliyor.

MGK'da birçok ilk yaşanacak

Toplantıya; Recep Tayyip Erdoğan ilk defa cumhurbaşkanı sıfatıyla başkanlık edecek. Ahmet Davutoğlu da ilk defa başbakan sıfatıyla katılacak. Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ilk MGK'sı olacak. Beştepe'deki cumhurbaşkanlığının yeni binası 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda ilk defa kullanılmaya başlanacak.

Yeni binanın bu resepsiyonun ardından MGK toplantısına da ev sahipliği yapması öngörülüyor. 

YORUMLAR 2
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    şerbeti fazla kaçırmışsın yine :)
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Son Kurşun İran , İngiliz desteğiyle KANDİL'de PARALEL PKK kurmaya karar verdi! Bunu çok uzun olmayan sürede başardı.. Son Kurşun İran üzerinden Londra'ya bağlı bir AKIM meydana getirildi! Emri sadece bu HATTAN alıyordu! İmralı, Barzani ve Türk Devleti "BARIŞ ve KARDEŞLİK!" dese de bunlar "Kan ve gözyaşı!" diyordu! Barış sürecinin bitmesi için ellerinden ne geliyorsa yapıyordu! Ve yapacaktı da! Bingöl olayı ve üç Mehmetçiğin, Yüksekova'nın göbeğinde şehit edilmesi peşpeşe geldi! PARALEL PKK, Londra üzerinden Tahran'a bağlanan bir AKIL tarafından yönetiliyor! İngilizler'i hiç göremesek de onlar ışıkların yanmadığı odalardan bütün bölgeyi izliyor! Kürt nüfusunun bulunduğu yerlerle ilgili en ince ayrıntılara kadar bilgi sahibi oluyor! Nereyi nasıl kaşıyacaklarını iyi hesap ediyorlar! Bizim yüreğimiz yanarken onlar purolarını tüttürüyor! PKK kartı işte bu nedenle çok hassas ve akıllı olunması gereken bir alan! Barış ve kardeşliğin sadece türküler de kalmaması için hep birlikte duygularımızı frenleyip aklımızla hareket etmeliyiz! Devletimizin, askerimizin, polisimizin yanında olmalıyız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü