CHP bedelli askerlik için atağa geçti

Hükümetin bedelli askerlik tartışmalarına nokta koymasının ardından, CHP bedelli askerlik için harekete geçti.

CHP bedelli askerlik için atağa geçti
CHP bedelli askerlik için atağa geçti
GİRİŞ 27.10.2014 10:33 GÜNCELLEME 27.10.2014 10:43
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM'ye bedelli askerlik için kanun teklifi verdi.

ÖDEMELER, KİŞİNİN GELİR DURUMUNA GÖRE BELİRLENSİN

Tanrıkulu'nun teklifinde bedelli askerlik için ödenecek miktarların, kişilerin gelir durumuna göre "kademeli" olması da yer alıyor. Kanun teklifi gerekçesinde, hükümetin çıkardığı son bedelli askerlik yasasında, "yüksek bedel ve yaş sınırı nedeniyle" talebin beklenen az olduğu vurgulandı. Aradan geçen sürede de sorunun büyüdüğünün kaydedildiği teklif gerekçesinde, "Çeşitli gelir grupları için kademeli bir düzenleme yapılmasını öngören düzenlememiz bu sorunu eşitlik ve sosyal adalet ilkeleri çerçevesi içerisinde çözecek, gençlerin uzun süredir ortaya koyduğu beklentileri karşılayacaktır" denildi.

1 OCAK 1989'DAN ÖNCE DOĞANLAR

Kanun teklifinde, bedelli askerlikten yararlanma yaş sınırı "1 Ocak 1989'dan önce doğanlar" olarak belirlendi.

Kişilerin gelirlerine göre kademeli ödeme planı ise teklifte şöyle yer aldı;

* 12.000 Türk Lirasından (12.000 Türk Lirası dahil) az olanların veya hiç geliri olmayanların herhangi bir bedel ödememeleri ancak aylık gelirleri net asgari ücretin üstüne çıktığı andan itibaren, bir yıllık asgari ücret bedeli kadar borçlu sayılmayı taahhüt etmeleri

* 25.000 Türk Lirasından (25.000 Türk Lirası dahil) az ve 12.000 Türk Lirasından fazla olanların 10.000 Türk Lirası ödemeleri

* 60.000 Türk Lirasından az ve 25.000 Türk Lirasından fazla olanların 15.000 Türk Lirası ödemeleri

* 60.000 Türk Lirasından fazla olanların 25.000 Türk Lirası ödemeleri.

YORUMLAR 12
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    BEDELLİ ASKERLİK. Bedelli askerlik çıksın diyorum,niye mi.... çünki askerlik yapmak ismeyen bir kişinin yapacağı askerlikten yarardan çok ,zarar gelir,zorla askerlik yaptıtılan,içinde vatan sevgisi bulunmıyan bir kişi yeyip içip orduya külfet olur ancak. zaten zengin çocuklarının çoğu hanım evladı olarak yetiştirilmiştir,zora gelemezler,iyisimi parası olan ,askerlik yapmak yerine bastırsın parayı,zaten zaman insan gücü zamanı değil. savaşta PARA ÖNEMLİ artık,parayı bastırıp son model silahları aldınmı galip geliyorsun,yoksa elinde eski model silahlar istediğin kadar askerin olsun faydasız,bu zamanda bir roket yada füze koca orduyu yok edebiliyor. yani şimdi mühim olan para ve bu para ile alınan silahlar,füzeler,roketler,tanklar,savaş uçakları. köroğlunun dediği gibi,tüfek icat oldu,mertlik bozuldu.
    Cevapla
  • Mehmet Katmer 9 yıl önce Şikayet Et
    saçma. Böyle saçma bir şey olamaz. ekmek alırken asgari ücretliye 50 kuruş 30 bin lira kazanana 80 kuruş 100bin lira kazanana 1,5 tl mi. Böyle şey olmaz. Sabit olmalı.
    Cevapla
  • emrah öksüz 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok Güzel Bir Haber. Valla chp nin bu konudaki çalışması sunumu gayet iyi derhal değerlendirilmeli :) ben bir akp olarak söylüyorum önemli olan sunduğu paket gayet güzel :)
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    HÜKÜMET; CHP ne derse tersini yapacan o zaman doğruyu yapmış olursunuz !. işe CHP karışırsa fışkı kokar !
    Cevapla
  • mehmet tas 9 yıl önce Şikayet Et
    Bedelli Çıksın Fakat CHP mümkünse bu işe karışmasın. Rant sağlamak için ortalığa düşmüş okuduğum kadarıyla Cumhuriyetçigörünen Halk Pıtırcıgı. Bence bu işe elini sokmasın, değdiği yer kuruyor bu partinin. Hükümet bunlara inat çıkaracagı varsa da çıkarmaz bu bedelliyi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak