HDP'den Diyarbakır'daki saldırıya 'kınama'

HDP Merkez Yürütme Kurulu, Diyarbakır'da başından vurularak ağır yaralanan astsubay Necdet Aydoğdu ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

HDP'den Diyarbakır'daki saldırıya 'kınama'
HDP'den Diyarbakır'daki saldırıya 'kınama'
GİRİŞ 29.10.2014 19:29 GÜNCELLEME 29.10.2014 19:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

HDP Merkez Yürütme Kurulu, Diyarbakır'da maskeli 2 kişinin silahlı saldırısı ile başından vurularak ağır yaralanan astsubay Necdet Aydoğdu olayına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada saldırıyı kınadıklarını belirterek, "29 Ekim günü Diyarbakır'da bir astsubaya yönelik saldırıyı üzüntüyle öğrendik. Diyarbakır'daki saldırıyı kınıyoruz. Bu tür saldırıları asla kabullenmediğimizi ve kınadığımızı ifade ediyoruz" denildi. 

"KAYGI DUYMAKTA HAKLI OLDUĞUMUZU GÖSTERİYOR"

Yapılan açıklamada, "Son günlerdeki gelişmeler, kaygı duymakta haklı olduğumuzu gösteriyor" denilerek, 

"Bu tür saldırıları asla kabullenmediğimizi ve kınadığımızı ifade ediyoruz. Ne yazık ki, son günlerdeki gelişmeler, kaygı duymakta haklı olduğumuzu gösteriyor. Türkiye hızla sonu belirsiz olan bir ortama sürüklenme tehlikesini yaşıyor. Gelişmelerin, toplumsal ve politik ortamı daha fazla zedelemeden ve istenmeyen sonuçlara sürüklemeden durdurulması için HDP olarak üstümüze düşeni yapma konusunda kararlıyız. Bir kez daha herkesi sağduyuya, çözüm ve barış sürecinin gereklerini yerine getirmeye, Türkiye'yi yeniden çatışmalı bir ortama sürükleyecek tutumlardan kesinlikle uzak durmaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • aydın 9 yıl önce Şikayet Et
    saldırı başka alçaklık korkaklık kahpelik başka şöyle demeliydi bizim arkadaşlarımız her zaman olduğu gibi korkakça alçakça kahpece assubayın arkasından yaklaşıp kafasına kurşunsıkmışdır ve şehit etmiştir demeliydi.
    Cevapla
  • melih 9 yıl önce Şikayet Et
    Nefes almanız bile haram bu ülkede. Diyelim her şeyden kaçtınız Hakkın divanından asla kaçış yok. Tek tek davalaşacaksınız bu milletin çocukları ile. Geçmiştekiler hatalar yapmış olabilirler. şu an devletin her kademesi düzgün çalışıyor. Ama sabrını zorluyorsunuz devletin her kademesinin. Ve hakkına giriyorsunuz bu çocukların.
    Cevapla
  • ben hergün 9 yıl önce Şikayet Et
    vallahi beddua ediyorum siz kan emicilere saf kürt çocuklarının ölümünden siyaset yap oğlunun abd de belçikada gezsin ver eline molotof kendi çocuğunu da sür polisin önüne o halde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar