Devletin gizli anayasası 'Kırmızı Kitap' masada

MGK bugün son yılların en yoğun ve 'ağır' gündemiyle toplanıyor.

Devletin gizli anayasası 'Kırmızı Kitap' masada
Devletin gizli anayasası 'Kırmızı Kitap' masada
GİRİŞ 30.10.2014 13:32 GÜNCELLEME 30.10.2014 13:32
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Son günlerdeki saldırılar nedeniyle tartışma konusu olan çözüm süreci, Peşmerge'nin de Türkiye üzerinden geçiş yaptığı Kobani ve IŞİD'in yanısıra devlete yönelik tehdit algısı olarak 'Kırmızı Kitap'a gireceği söylenen cemaat yani 'paralel yapı' ele alınacak başlıca konular...

Başbakanlık Merkez Bina’daki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Hazırlık Toplantısı, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında saat 12.45’te başladı. Toplantıya, MGK üyesi Bakanlar Kurulu üyeleri ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu da katıldı.

ÇANKAYA’DA TOPLANACAK

Hazırlık toplantısıın ardından ise MGK Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın başkanlığında ilk kez toplanacak. Çankaya Köşkü’ndeki toplantıya Başbakan Ahmet Davutoğlu da ilk kez başbakan sıfatıyla katılacak.

MGK’nın bugünkü toplantısının ana gündemini Kobani’deki gelişmeler, IŞİD, PKK ve çözüm sürecinin süreci oluşturacak. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakından takip ettiği ve ‘paralel yapı’ olarak adlandırdığı Gülen cemaati de toplanının ağırlıklı gündemini oluşturacak. Bugün kü MGK’nın ardından cemaatin devletin gizli anayasası olarak adlandırılan ‘Kırmızı Kitap ’a gireceği belirtiliyor.

Atılacak bu adımlar doğrultusunda Kırmızı Kitap’ta bazı değişiklikler yapılması da masada olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, 18 Ekim’de Afganistan’dan dönüşünde, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nin güncelleneceğini anlatmıştı.

JANDARMANIN DURUMU

Kobani protestolarında yaşanan olayların ardından hükümet tarafından hazırlanan ‘İç Güvenlik Paketi’nde yer alan ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın İçişleri Bakanlığı’na bağlanmasını öngören tasarının da MGK’da ele alınması bekleniyor. 
Suriye’deki gelişmeler, koalisyon güçlerinin IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarıyla gündeme gelen ‘eğit-donat’ gibi başlıklar da MGK gündeminde yer alıyor. 
devam ediyor. Türkiye ’nin talepleri istekleri var, bunlar karşılanırsa düşünürüz.”

YORUMLAR 4
  • bayramsener 9 yıl önce Şikayet Et
    kirmizi kitap varken hic kimse demokrasi insanhaklarindan basetmesin
    Cevapla
  • ali akar 9 yıl önce Şikayet Et
    cemaat yanlış yaptıysa bile cezasını buldu.şimdiki gündem işid pkk işci hakları olmalı.gdoğu pkkya teslim edilmemeli.apo devlet başkanı gibi davranıyor bunun hesabı sorulmalı.2 devlete izin veriliyor.
    Cevapla
  • Sivil 9 yıl önce Şikayet Et
    Dedelerimiz Tektipci ve Cuntacilarin tekelinde bir gizli Anayasa icin savasmadi...Medeni hangi ülkede Gizli anayasa var? Masada secilenlerle ayda bir oturan Rütbeliler ne zaman kenara atilacak? Hersey Tiyatro...Bütün Siyasiler gecici kalici olan ise Masadaki Rütbeliler...Böyle oldugu sürece Acilar,Zulümler bitmez....Simdi Paralel diye Müslüman(!) Kadrolar eli ile Müslümanlar Fisleniyor...Yazik...
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Kırmızı Kitapta CHP,NİN ihaneti unutulmasın.Bakınız Üstad Necip Fazıl Kısakürek ne güzel yorumlamış, CHP bir parti değil. Türk’e dinini, dilini, ve özünü kaybettirmeye memur, bir katliam müessesesidir, İttihat ve Terakki bir baştan öbür başa sahte kahramanlar sirkidir Ucuz kahramanlık özentisi ve sahtesi, içiçe.. Ondan sonraki devir malum. Maddede kurtarılan milletin ruhta batırılışı !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”