Gül'den 'En uzun MGK' değerlendirmesi

Cuma namazını Yeniköy Çarşı Merkez Camii'nde kılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çıkışta gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

GİRİŞ 31.10.2014 14:50 GÜNCELLEME 31.10.2014 15:03

18 İŞÇİNİN ÇALIŞTIĞI MADENDEN ÇIKAMAMASI 

Gül, Karaman'ın Ermenek ilçesinde su baskını nedeniyle 18 işçinin çalıştıkları maden ocağından çıkamamalarıyla ilgili olarak çok üzgün olduğunu söyledi.

Gül, "Bütün acıları paylaşıyoruz. Daha önce de Soma'da daha büyük bir acıyı yaşamıştık. Bütün bunlardan ders alıp, bunların tekrar olmaması için ne gerekiyorsa o düzenlemelerin yapılması, tedbirlerin alınması, kontrollerin.. gelişmiş  ülkelerde bu olaylar nasıl nadiren oluyorsa bizde de öyle olması lazım. Eminim ki herkes elinden geleni yapacaktır. 

10 BUÇUK SAATLİK MGK

Bir gazetecinin "10 buçuk saat süren Cumhuriyet tarihinin en uzun  MGK toplantısı oldu. Bununla ilgili görüşleriniz nedir?" şeklindeki bir soruya Abdullah Gül, "Demek ki konuşulacak çok şey var gündemimizde. Oralar, bunların enine boyuna konuşulacağı yerdir" diye cevap verdi.  Abdullah Gül camiden ayrıldığı sırada kendisini bekleyen vatandaşlarla tokalaştı. Aracına binen Gül, basın mensuplarına el sallayarak camiden ayrıldı.

PEŞMERGE HAREKETLİLİĞİ

Peşmerge'nin Türkiye üzerinden Suriye'ye geçmesiyle ilgili bir soru üzerine Gül, "Seyrediyorum. Hepsine şimdilik bakıyorum" diye yanıtladı. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...