Erdoğan peşmerge ile ilgili o iddiaları yalanladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'dan dönerken uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erdoğan peşmerge ile ilgili o iddiaları yalanladı
Erdoğan peşmerge ile ilgili o iddiaları yalanladı
GİRİŞ 01.11.2014 01:05 GÜNCELLEME 01.11.2014 01:10
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Erdoğan, peşmerge birliklerinin Kobani'ye geçişi ile ilgili olarak "Peşmergenin geçişine engel değil yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Erdoğan, HDP'nin 1 Kasım çağrısına ilişkin ise  "Bu açıklamalarda iyi niyet yok" ifadesini kullandı.

Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını aktardı. 

Tepeli, şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde yaptığı konuşmasındaki satır başlarından bahsetti. Benim gördüğüm kadarıyla Fransa ile Türkiye arasında Suriye ve Ortadoğu'ya yönelik politikalarında bir örtüşme var. 

ERDOĞAN PEŞMERGERLERLE İLGİLİ İDDİALARI YALANLADI

Konulardan biri de peşmergenin Kobani'ye geçişiydi. Avrupa basınında çıkan 'peşmergenin geçmemesinin Türkiye'nin engellemesiyle gerçekleştiğini' iddia eden yazılardan ve haberlerden bahsetti. 

Bu haberlerin doğru olmadığını, aslında peşmergenin geçmesine Türkiye'nin yardımcı olmaya çalıştığını hatta sayılarının da artmasını istediğini belirttiği bir gelişme olduğunu ama peşmergenin kendi nedenleriyle Kobani'de PYD'lilerle ilgili birtakım anlaşmazlıklarla ilgili olduğunu söyledi. 

Erdoğan, o bölgede yaşananlara dair dünyada algılanma biçiminden hoşnut değil. Sayın Erdoğan, bunun planlı olduğunu düşünüyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HDP'NİN 1 KASIM ÇAĞRISI İÇİN DEDİ?

HDP'nin 1 Kasım çağrısının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorulduğunu aktaran Tepeli şöyle konuştu:

Bunların iyi niyetli açıklamalar olamayacağı üzerinde duruldu. Çünkü daha önce de sokağa çıkma çağrısı yapıldığında bunun nasıl neticelendiğini gördü herkes. Bunun bir tür legal gösteri, miting olması o süreçlerden geçmediği için mümkün görünmüyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın öyle bir kanaati var. Dolayısıyla bunlarda iyi niyet aranmadığını söyleyebiliriz.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 7
  • yavuz altun 9 yıl önce Şikayet Et
    Peşmerge bir terör örgütüdür.
    Cevapla
  • CEM 9 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN ERDOĞAN UNUTMA KÜRTLER EĞER GEZİ OLAYLARINDA GEZİCİLERE YARDIM ETSEYDİ BÜGÜN O MAKAMDA OLAMIYACAKTIN KÜRTLERİN SAYESİNDE KAÇ DÖNEM İKTİDARA GELDİN AMA ŞİMDİ KÜRTLERE NEFRET KUSUYORSUN BU MUSLUMANLIĞA YAKIŞMAZ DİYOSUNKİ KOBANİ NERE D.BAKIR NERE BU KOBANİ ŞİMDİ SİZE SORARLAR GAZZE NERE ANKARA NERE
    Cevapla
  • hayati 9 yıl önce Şikayet Et
    miting yapmanın kuralları vardır, valilikten izin alınır, izinsiz sokağa çıkıp sağı solu ateşe vermek, insanlarda korku ve dehşet uyandırıp terör estirmek en ağır şekilde cezalandırılmalı, başkalarının özgürlüğü, benim özgürlüğümün başladığı yerde biter, kimse sokağı terörize edip sokağa çıkma özgürlüğümüzü kısıtlayamaz, devlet gereğini yapmalı, avrupa'da yapabiliyor mu kimse böyle eylem, anında polis silahlı müdahalede bulunuyor.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Sınırlar YÜZYIL sonra tekrar çizilirken acı çekeceğiz, Tek şanssızlığımız, içeride kıyafeti bizden olan ancak dışarıya çalışanların fazla olması! Teni, rengi, elbisesi biz, ancak aklı ve kalbi yabancı !. Çünkü Türkiye merkezli oyun kuranlar bizi hem içeride hem dışarıda diz çöktürmek peşinde! Şimdi İran-Suriye-Irak üzerinde yeni planları devrede! Kürtler ise başrolde! Kürtler'i ayırıp Kuzey Irak ve Kuzey Suriye üzerinden AKDENİZ'e ulaştırmak istiyorlar! Mesela Salih Müslim bu iş için var! Barzani ve Öcalan ise bu oluşumun karşısında! Haritalarla satranç oynuyorlar! Ankara en sonunda KOBANİ için PEŞMERGEYE geçit vererek Barzani ile aynı çizgide olduğunu ama Salih Müslim gibi isimlerle uzak düştüğünü ilan etti! Kürt zordaysa artık Peşmerge gelip yardım edecekti! Esad ve arkasındaki güçle oturup pazarlık yapan Salih Müslim kaybedecekti! Sonuçta Kürtler'in kaybedeceği bir oyunu janjanlı bir şekilde sunuyorlar! Bazıları da buna kanıyor! İçeride çıkan son olayların ve bazı Kürt siyasetçilerin ZAP YAPMASININ nedeni bu! Umarım geç olmadan doğruyu bulurlar! Çünkü başları derde girdiğinde yanlarında sadece Türkiye olacak!
    Cevapla
  • niyeti bozuksa 9 yıl önce Şikayet Et
    eğer bunların niyeti bozuksa, meclise sokmayacaksın, aynı masaya oturmyacaksın, çözüm sürecinden vaz geçeceksin. kan her halükarda akıyor bari bunları imha etmekte kullanın. pkk var oldukca herzaman risk ve tehlike olacaktır. ya yok edeceksin yada yok edeceksin başka çaresi yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı