Bakan Çelik 50 kişinin kim olduğunu açıkladı

Ermenek'teki maden faciası sonrası eleştirilerin odağındaki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, o sözlerine açıklık getirdi.

Bakan Çelik 50 kişinin kim olduğunu açıkladı
Bakan Çelik 50 kişinin kim olduğunu açıkladı
GİRİŞ 01.11.2014 17:37 GÜNCELLEME 01.11.2014 17:39
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuoyuna, "madenleri kapatmak istediğimizde 50 kişi engel oluyor" şeklinde yansıyan sözlerine açıklık getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "İşçisiyle, işvereniyle, o ilin tüm dinamikleriyle, sivil toplum örgütleriyle herkes bir taraftan bu madenlerin işletilmesi konusunda bir tavır ortaya koyuyorlar. Şu anda Ermenek'te de olduğu gibi. 50 kişi dediğimiz bu" dedi.

Bütün kurumlar ittifak ve organize içinde sorunu çözmeye çalışırken bölgeye bir çok ziyaret olduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Bu görüşmelerde bir çok konuyu konuştuğumuz, sohbet ettiğimiz doğrudur. Ama ne konuştuk? CHP'li milletvekili arkadaşlarımız gelmişlerdi, onlarla ayaküstü sohbet ederken Soma'dan, diğer madenlerden değerlendirmeler yaparken dedik ki 'Şimdi geldiğimiz yerde çok yakın, birinci derece akrabaları şu anda yerin altında olan aileler, maden ocaklarının kapatılmamasıyla ilgili talepte bulunuyorlar. Ne olur kapatmayın, çünkü bizim gerek Ermenek Havzası'nda gerekse Zonguldak gibi yerlerde madenden başka geçim kaynağımız yok' ifadelerinde bulunuyorlar.

Kim bunlar? Burada çalışanlar, buradan geçimini temin edenler. Bir taraftan da madenciliğin yapısal sorunları var. Bu yapısal sorunlar gereği kapatma işlemleri, birçok şey oluyor. Vatandaş da diyor ki 'Geçim kaynağımız bu, bundan başka bir şey yok' şeklinde taleplerini ortaya koyuyor.

Bu çerçevede dedim ki 'İşçisiyle, işvereniyle, o ilin tüm dinamikleriyle, sivil toplum örgütleriyle herkes bir taraftan bu madenlerin işletilmesi konusunda bir tavır ortaya koyuyorlar'. Şu anda Ermenek'te de olduğu gibi. 50 kişi dediğimiz bu. Yani izafi olarak işçisi, işvereni, sivil toplum örgütleri, yöredeki tüm dinamikler, 50 kişi diyor ki 'bu madenler açık olsun.' Bunu getirip '50 kişi baskı yapıyor, 50 kişi kimdir' noktasına getirme gibi bir bahtsızlığı, talihsiz değerlendirmeyi bu acı olayları yaşadığımız ortamda kim yapıyor doğrusu bunu anlamakta zorlanıyorum." 

BU NASIL MİLLETVEKİLLİĞİ

Bu yönde açıklama yapan milletvekillerine tepki gösteren Bakan Çelik, "Bu nasıl bir milletvekilliğidir ki bu tabloyu burada görmek için geliyorsunuz ve buralarda konuşulmayan maksadı aşan bir çok değerlendirmeleri kamuoyuna taşıyorsunuz. Buradaki çalışmaları adeta aksatmaya dönük farklı değerlendirmelere sebebiyet veriyorsunuz. Bunlar son derece yanlış yaklaşımlardır" diye konuştu.

YORUMLAR 7
  • fatma 9 yıl önce Şikayet Et
    Madenleri kapatmayın sadece kurallarına göre işletilmesini sağlayın.Bu kadar basit aslında...
    Cevapla
  • Hüseyin İLHAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Sn.Bakan NİLÜFER i CHP den almak istemeyenleride bir açıklasanız memnun olurum!
    Cevapla
  • şaşkın 9 yıl önce Şikayet Et
    son zamanlarda olanlar 18 yaşından beri bağlandığım akpartiden beni nerdeyse tiksindirdi bu olanların muhafazakar bir partiye hiç yakışmadığını bilmemiz lazım bakan beyin bir hafta önceki açıklamaları bu partinin ne hale geldiği gözler önüne serdi bu partiye oy veren insanlar fakir,inançlı vakur insanlardır devletin varlığını arkalarında olduğunu hissetmek isterler. Bakan bey birkaç gün önce emekçinin hakkı olan kıdem tazmınatı için neler dedi neler, "vay efendim çalışan hakkını alamayınca bakanlığın kapısına dayanıyormuş" ardından bu kaçıncı maden faciası yani olmaz kardeşim bundan başka Recep AKDAĞ dönemindeki sağlık hizmetleri bitti imamoğlu dönemi sömürü sistemi, doktoru pış pışlama, zengini kayırma dönemi geri geldi neler oluyor arkadaş kendinize gelin...
    Cevapla
  • Vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Bakan olan gerçeği söylemiş. Partili partisiz herkes gücü nispetinde etki etmeye çalışıyor. Bu konuda en akla yatkın teklif K.Kılıçtaroğlundan geldi. Maden işcileri zorunlu sendikalı olsun diye. Ama bizdeki sendikacılık işci hakkını korumaktan öte sermayeye daha yakın ve orasını sıçrama tahtası olarak kullanıyorlar.
    Cevapla
  • Tarık 9 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim böyle açıklama olabilir mi? Türk aklı işte. Adamın ekmek teknesini kapatmaya kalkarsan herkes kim olsa karşı çıkar. Ekmek teknesini düzene sokayım yok, devlet memuru zihniyeti kapatalım gitsin oh ne kolay hiç sorun kalmadı. Açık söylüyorum bu 40 yaş üstü kimseyi milletvekili yapmayacaksın. Kafaları eski memur zihniyetinden kurtulamıyor. İş güvenliği kurallarını kesin tavizsiz uygulamazsan ölümler kaçınılmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı