Çelik: Maden tasarısını başbakan açıklayacak

Bakan Çelik, maden kazalarının önlenmesi ile ilgili olarak Başbakan Davutoğlu'nun çok önemli bir yasa tasarısının açıklanacağını söyledi.

Çelik: Maden tasarısını başbakan açıklayacak
Çelik: Maden tasarısını başbakan açıklayacak
GİRİŞ 08.11.2014 21:34 GÜNCELLEME 08.11.2014 21:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ak Parti Nevşehir merkez ilçe kongresinde konuşan Faruk Çelik, Çalışma Bakanlığı’nı ilgilendiren, çalışma hayatı ile ilgili olayların ülke gündeminde olduğunu söyledi. Büyüme ile kalkınma arasında önemli fark olduğunu anlatan Bakan Çelik, şunları söyledi:

"Kalkınma demek işin merkezinde insan var demektir. Büyüme demekse iyileşmedir. Biz iyileşmeden değil kalkınmadan yanayız. İşin içinde insanın olduğu bakış açısı bütün parti programlarımızda vardır. İş kazaları ile ilgili aşırı kar anlayışının bir bakışı vardır. Yanlış olanın birisi budur. İkincisi, yapısal sorunlarımız vardır. 16 madenci kardeşimiz halen yerin altındadır. 1960 yıllarını andıran modelle biz geleceğe yürüyemeyiz. Önümüzdeki  çarşamba günü konuyla ilgili önemli bir yasa tasarısını Başbakanımız kamuoyuyla paylaşacak. Bu gibi işletmelerin ne gibi yöntemlerle devre dışı kalacağı, hangilerinin hangi usullerle hizmet edeceği hususlarında bu kazalarla bir noktaya gelmiş oluyoruz. Acı bir tecrübe, acı bir olay ama madenlerle ilgili ciddi yapısal sorunlar çarşamba günü ele alınacak ve nihai bir nokta konacak. Teknolojinin kullanıldığı havza madenciliği bir sürece hızlı bir şekilde girmemiz gerekiyor."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • HAGİ 9 yıl önce Şikayet Et
    hangi parti gelsin frktmz ilk önce insana deger önemli ilk iş sntlarını kurup büyüme yolunda ilerlerken ilerlemnin yolu üretmek üreten insan bazen arkdaşlrla mhbbette calışmakla adam olunmaz kanaatinde eeee asgari ücret belli hrkz para drdnde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı