Hükümet 'değiştirin' dedi HDP sinir oldu

Çözüm sürecinde İmralı ile görüşmeleri yürüten taraflar arasındaki temas, yeni bir boyut kazandı.

Hükümet 'değiştirin' dedi HDP sinir oldu
Hükümet 'değiştirin' dedi HDP sinir oldu
GİRİŞ 12.11.2014 07:18 GÜNCELLEME 12.11.2014 09:10
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İmralı’ya gidiş için izin alamayan HDP heyetine, “Heyeti değiştirin, İmralı’ya gidin” mesajının iletildiği belirtildi. HDP’ye kararın gerekçesi olarak, “Mevcut heyet sürece katkı sunmuyor” denildi.

Edinilen bilgiye göre; hükümet, “Sürece katkı sunmuyorlar” gerekçesiyle, İmralı’ya giden HDP grup başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ile HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’den oluşan heyetin yerine yeni isimlerin belirlenmesini istedi.

AKİLLER YOLDA

Bu talepten rahatsız olan HDP’liler bugün Meclis’te basın toplantısı düzenleme kararı aldı. Hükümet, çözüm sürecinin bundan sonra nasıl devam ettirileceği yönündeki formül arıyor; mevcut heyet yerine daha farklı bir ekibin, İmralı’da görüşme trafiği yürütmesine sıcak bakıyor. HDP heyeti yerine akil insanlardan oluşan geniş kapsamlı bir heyetin İmralı’ya gitmesi, bu heyette yine siyasilerin de yer alması öngörülüyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 3
  • esad 9 yıl önce Şikayet Et
    yahu şu apo insana benzemiyor canavar mahluk yani kürt kardeşlerimizin başına gelmiş bir bela bu buna euzu besmele çekip defolun gidin demeliler bu pkk ya demediklerinde onlara bu tip sirayet eder ve ediyor. çok hata ediyorlar.
    Cevapla
  • ibilgili 9 yıl önce Şikayet Et
    doğru değilmi şimdiki heyet bariş taraftarı değil kandilden yana
    Cevapla
  • Banazlı 9 yıl önce Şikayet Et
    İmralıda yatan kimden yana ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak