Demirtaş: Kirli güçlerin ahlaksız yöntemi

Kobani eylemlerinde halkı sokağa sürükleyerek kan dökülmesine sebep olan Selahattin Demirtaş'tan geç gelen açıklama...

Demirtaş: Kirli güçlerin ahlaksız yöntemi
Demirtaş: Kirli güçlerin ahlaksız yöntemi
GİRİŞ 13.11.2014 10:32 GÜNCELLEME 13.11.2014 14:30
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

6-7 Ekim'de Kobani bahane edilerek gerçekleştirilen provokatif eylemlerde, çok sayıda vatandaşın ölümüne sebep olduğundan dolayı bölgede büyük tepki gören HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’da bir astsubayın, eşinin yanında öldürülmesi olayından 15 gün geçtikten sonra açıklamada bulundu. Demirtaş, kalleşçe yapılan saldırı için “Kirli güçlerin çirkin ahlaksız yöntemi”’ diye nitelendirerek, “Olay beni de, bizi de derinden yaraladı” dedi. Demirtaş konuyla ilgili olarak şunları söyledi: 

AHLAKSIZ YÖNTEMİ SEÇMİŞLER

Yaşananlar hepimizi tedirgin etti. Bir tek insanın bile ölmesi, kimliğinden bağımsız hepimiz için kayıptır. Yüksekova’da vurulan askerler, Bingöl’de vurulan polisler, Kağızman’da infaz edilen PKK’lılar, Diyarbakır’da eşinin yanında infaz edilen astsubay, bütün bunlar çok vahim olaylar. Ölüm var ölüm var. (Diyarbakır’daki saldırı) Yapanlar her kimse son derece çirkin bir şekilde, ahlaksızca bir yöntem seçmişler. Savaş asla olmasın. Ama savaşın bile bir hukuku, ahlakı vardır. Onu bile ayaklar altına alan çevreler kimlerse bunlar ortaya çıkarılmalı. Kirli güçlerin yöntemleriydi bunlar. Diyarbakır’daki astsubayın, eşinin yanında katledilmesi beni de, bizi de hakikaten derinden yaraladı. Ölümlere alışmamamız, tepki göstermemiz lazım.” 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 26
  • virdis 9 yıl önce Şikayet Et
    derinden yaralar tabii, güvenilirliğiniz kalmayınca,, yada oy kaygısı desem,,,
    Cevapla
  • Numan 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz seni iyi tanıdık Ey Selahaddin. Belediye önünde toplanan annelere de iftira atmış, sonra özür dilemiştin. Sonra ortalığı karıştırarak 7-8 Ekim'de memleketin talan edilmesine 40 küsur insanımızın canına mal olmasına sebep olmuştunuz. Sevsinler sizin gibi ''barış'' özgürlük'' havarilerini....
    Cevapla
  • öneri 9 yıl önce Şikayet Et
    bu kirli güçlere pek güvenme bunlar ailenide kirler
    Cevapla
  • bekir 9 yıl önce Şikayet Et
    yasin börü ye ne dicen sılhattin beg
    Cevapla
  • dragon 9 yıl önce Şikayet Et
    sen katledilsen sevinen çok olacak inanmazsan referandum yapalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam