Akdoğan net konuştu: O talebi kabul etmeyiz

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Çözüm Süreci'ne üçüncü bir ülkenin müdahil olmasına yönelik talepleri kabul edemeyeceklerini söyledi.

Akdoğan net konuştu: O talebi kabul etmeyiz
Akdoğan net konuştu: O talebi kabul etmeyiz
GİRİŞ 17.11.2014 10:51 GÜNCELLEME 17.11.2014 10:55
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan,  AA Editör Masası'nda çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

İşte Yalçın Akdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
 
- "Gelinen aşamada HDP heyetiyle yeniden görüşmemiz, diyalog sürecinin başlamış olması önemli. Bu sürecin temel zemini, daha önce açıklanan eylemsizliğin tüm yönleriyle çok boyutlu olarak hayata geçmesidir. Eylemsizlik sadece karakol basmak değildir, her türlü şiddet ve asayiş olayı da 'terör eylemleri' başlığı altında değerlendirilmesi gereken olaylardır. Bu yüzden yol kesme, haraç alma, iş makinesi yakma her türlü eylem şekli, kırsalda veya şehir merkezinde, bunların hepsine son verilmesi ve tam anlamıyla gerçek bir eylemsizliğin hayata geçmesi temel zemindir."
 
- "Çözüm sürecinin temelini diyalog oluşturuyor. Ortada bir sorun varsa bu sorunun demokrasi yöntemiyle, demokratik sistem içinde çözmeye çalışacaksak -elbette demokratik yöntemlerle çözeceğiz- görüşme, diyalog temas, çözüm sürecimizde en önemli yöntemlerden bir tanesi."
 
- "(Çözüm Süreci) Kamu düzeni ve güvenliğinden taviz vermeden tek bir vatandaşımızı bile bölgede ezdirmeden, hepsinin hakkını, hukukunu koruyarak bu süreci devam ettirmek durumundayız. Şu anki öne çıkardığımız temel, öncelikli hassasiyet budur. Bunu da herkes doğru anlamalıdır. Bu 90'lara dönmek, eski Türkiye'ye dönmek anlamına gelmemektedir. Türkiye artık eski günlere geri dönemez."
 
- Akdoğan, Çözüm Süreci'ne üçüncü bir ülkenin müdahil olmasına yönelik taleplere ilişkin, "Bu süreç yerli bir süreç. Türkiye'nin kendi iradesiyle hayata geçirdiği bir süreç. Farklı bir ülkenin, mekanizmanın, sistemin, örgütün, yapının bunun içerisinde olmasını doğru bulmuyoruz. Türkiye kendi imkan ve kabiliyetleriyle bu süreci devam ettiriyor"
 
-  "Örgüt, baskı ve şiddet uygulamadığı takdirde tutunamayacağını, halk desteğini kaybedeceğini düşünüyor. Bu yüzden de bundan vazgeçmek istemiyor. Bunun bahanesi de Kobani olayları oldu. Gelinen noktada görülmesi gereken bir irade. Yani sen bu işi yapmak istiyor musun, istemiyor musun? Bu baskı, şiddet, bölgede uyguladığın ceberut anlayış, bunu bırakacak mısın bırakmayacak mısın? Temel zemin budur. Bu olmadıktan sonra 'Biz çözüm istiyoruz' lafı boş bir laf olur. Bunun ön zemini, temel zemini bu olayların bırakılmasıdır."   

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • burhan 9 yıl önce Şikayet Et
    yedikmi yedirdinizmi ben yemedimmm de beyzbol sopasını gördünüz o yetti demii
    Cevapla
  • vatan 9 yıl önce Şikayet Et
    Artık sizin samimiyetinize güvenmiyorum . vatandaştan saklayarak yaptığınız çok iş var .Bence artık ne var ne yok her şey vatandaşla paylaşılmalı ve ülkemiz nereye götürülmek isteniyor anlatılmalıdır. Çözüm süreci dediğiniz şey ülkenin bölünmesimidir , kısmi özerklikmidir, federasyonmudur , ayrı bir devlet kurma hayalimidir . Lütfen açıkça söyleyin artık !!!!
    Cevapla
  • sancar 9 yıl önce Şikayet Et
    seçime kadar hükümet pkk yı oyalar.malum şimdi anlaşılırsa,iç anadolu karadeniz oy deposu..göze alamaz..
    Cevapla
  • Gerçek İslam 9 yıl önce Şikayet Et
    Şu Yalçın Akdoğan'ı bir türlü sevemedim gitti.
    Cevapla
  • vatandaş ömer 9 yıl önce Şikayet Et
    halka anlatın şu çözümün içeriğini .. ne verip ne alıyoruz. ?? 3. devletin sürece müdahil olmasına karşıyız biz de ama vatandaş olarak geleceğimizi ilgilendiren konuda bizler müdahil olmak istiyoruz. size vekalet verdik ama bu iş için vermedik. ileri giderseniz geri gelirsiniz. biline.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço