Demirtaş: Ulan hepiniz ordaydınız be!

Selahattin Demirtaş Dersim katliamıyla ilgili olarak CHP ve hükümetin takındığı tavrı eleştirdi.

GİRİŞ 18.11.2014 13:42 GÜNCELLEME 18.11.2014 16:38
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin grup toplantısında TBMM'de konuştu.

Demirtaş'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:
 
Arşivleri açmanız lazım. Dersim ismini iade etmeniz lazım. Evlatlık verilen Dersimlileri açıklamanız lazım. Dersim'in Munzur Vadisi'yle ortadan kaldırmak istediğiniz tarihi için HES'lere barajlara dur demek lazım.  
 
Ucuz bir siyasi rant için, Dersim’in tarihindeki en büyük katliamı ucuz malzeme olarak kullanıyor. Zannediyor ki Dersimliler sayın başbakanı alkışlıyorlar diye düşünüyorlar herhalde. İnanılmaz bir gaddarlık, vandallık örneği. Acıyla dalga geçme örneğidir. 
 
Bakın o dönemin üç tane gazete manşeti. Üçünün de bugün siyasi partilerde temsilcileri var. O dönem hepsi aynı partinin içinde çalışıyorlardı. Diyorlar ya sen yaptın sen yaptın. Ulan hepiniz oradaydınız be. Bu Son Posta gazetesi, bugünün sağcılarının belki temsilcileri: Asiler sığındıkları sarp dağlarda imha ediliyorlar. Dersim meselesi tarihe karıştı, açlık baş gösterdi. 
 
Solcu Tan gazetesi: Tunceli'de tam asayiş teessüs etti. Çapulcular mahkemede hesap veriyorlar. Tanıdık geliyor değil mi, çapulcular? O dönemin çapulcuları da Dersim'den çıkıyormuş demek ki. 
 
Dönemin Cumhuriyet gazetesi: Şakilerden 32 kişi maktul düştü, mağaralara sığınan haydutlar takip ediliyor. 
 
Birbirinizi suçlamanıza gerek yok. Hepiniz Dersim'in sorumlususunuz. Topu birbirine atmanıza gerek yok. Alayınız suçlusunuz. Devlet olarak parti olarak hepiniz özür dileyeceksiniz ayrı ayrı. 
 
İşte Dersim özrü kendi aralarında bu kadar samimiyetsiz tartışma şeklinde yürüyor. Bizler bu ülkenin eşit yurttaşlarıysak, mezhebimiz inancımız yaşam tarzımız devleti ilgilendirmez. Biz devlete eşit ortaklar olarak birlikte yöneteceksek bu devletin hepimize eşit hizmet sunması döneminde hiçbir çözüm yoktur. 

YORUMLAR 12
  • talha 9 yıl önce Şikayet Et
    dogruya dogru
    Cevapla
  • CEVAPCI 9 yıl önce Şikayet Et
    KONU İLE ALAKALI SON KONUŞACAK KİŞİ sen ve gurubundaki GÜDÜMLÜ arkadaşlarındır. ÇÖZÜM SÜRECİ ile alakalı PROJEN ;MİSYONUN ; yada FİKRİN VARMIKİ bu konuya atlayıp MUHATAPTAN sayılmayı bekliyorsun,ÖNCELİKLE sebep olduğun ÖLÜMLERLE ilgili fikrin varmı? yoksa EFENDİLERİN müsade etmiyorlarmı? KÜRT KARDEŞLERİMİZE ATTIĞIN BU KAZIĞI ÇÖZÜM SÜRECİ SONUNDA suratında herdaim TOKAT GİBİ HİSSEDECEKSİN.UNUTMAAAAAA
    Cevapla
  • bayramsener 9 yıl önce Şikayet Et
    yorum yazan arkadaslar aramiza fitneyi sokan bu sistem bir dönun bakin geriye yasaklanan dilimiz kulturumuz kurdum diyeni vatan hani turkum diyeni vatan sever ilan ettiniz malesef ve bu gun ayni seyleri yazmaya devam ediyorsunuz lutfen su cumhuriyet tarihini iyi arastirin
    Cevapla
  • onur 9 yıl önce Şikayet Et
    siz hala kan akıtıyorsunuz.dinime söven müslüman olsa misali.bu ne pişkinlik.bırakın bu edebiyatıda siz ellerinizde ki kanın hesabını verin önce...
    Cevapla
  • gerçek hayat. 9 yıl önce Şikayet Et
    kimse kusura bakmasın bir grup it çıkacak ben tc hükümetini tanımıyorum diyecek hükümette aferin iyi yaptınız mı diyecek tabi ki yaptırımı olacak ve sonuçlarına katlanacaklar. bunu adı katliam değildir. yola getirmedir. önce tarihi iyi öğrenin ondan sonra yorum yazın. gerçi başbakan da bunlara çanak tuttu bu 2 kerbeladır dedi. kerbela hiç şeyle mukayase edilemeyecek kadar kutsaldır. orda şehit edilen Gözümüzün nuru dünyanın gözbebeği Peygamber efendmizin (S.A.V) torunu şehit edildi. burda şehit falan yok isyan var başkaldırı var varlıklarını kaybetme korkusu var feodelider yapnın elden gitmesi var yani hainlik var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?