Oslo görüşmelerini kimin sızdırdığını açıkladı

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, Oslo görüşmelerini yabancı bir istihbarat servisinin paralel yapıya sızdırdığını açıkladı.

Oslo görüşmelerini kimin sızdırdığını açıkladı
Oslo görüşmelerini kimin sızdırdığını açıkladı
GİRİŞ 19.11.2014 11:50 GÜNCELLEME 19.11.2014 11:50
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin çözüm süreci ile ilgili sorularını yanıtladı.

Oslo görüşmelerinin hükümet tarafından değil, devletin istihbarat teşkilatı tarafından yürütüldüğünü anlatan Âlâ, şunları söyledi: “Oslo görüşmeleri yapıldığında çok ciddi mesafeler alındı, ama oradaki görüşmeler başka bir devletin gizli servisinin bizim içimizdeki bazı mekanizmalara, işte o paralel yapı dediğiniz yapının adamlarına servis edilmesiyle, süreç sekteye uğradı. Sekteye uğramasa önemli mesafe kat edecektik. Ama durmadık devam ettik.”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin de dinlendiğini belirten Efkan Âlâ, “Oslo'da yapılan görüşmeler böyle mekanizmalara, bunları dinleyenlere sızdırılıyor. Bunlar sadece Oslo görüşmelerini sızdırmadı. Milletvekillerinin vekillik yapmalarını ya da hükümetin hükümet etmesini engelleyecek, sandık dışı yöntemlerle darbe girişiminde bulunmak kimsenin haddi değildir. Sayın genel başkanların etrafının da tamamı dinlenmiş. Bu yüz karasıdır. Sayın Bahçeli'nin de Sayın Kılıçdaroğlu'nun da... Tespit ediyoruz, görevden alıyoruz” diye konuştu.

155 POLİS İHRAÇ EDİLDİ

Âlâ, yasa dışı dinlemelerle ilgili olarak bin 181 memura disiplin cezası verildiğini, 460'ının meslekten ihracının talep edildiğini, bunlardan 155'inin de meslekten ihraç edildiğini açıkladı. Bakan Âlâ, “Soruşturmalar devam ediyor. Suça karışmayanlarla bir meselemiz olamaz. Hepsi görevinin başında, görev yapacaklar ama suça karışmış, haksız, gereksiz, devlet bilgilerini dinlemiş, yetkisi olmayan işlere karışmışsa da onları ayıklıyoruz ve gereğini yapıyoruz. Bu kime karşı olursa olsun devletin ciddiyetine saldırıdır. Gizli bilgilerine saldırıdır. Ulusal güvenlik meselesidir” dedi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 23
  • ahmet cetın 9 yıl önce Şikayet Et
    beynı yıkanmöıs hashasıler emır erı gıbı calısacak lar tabııık ısraıl ıcın
    Cevapla
  • hediye 9 yıl önce Şikayet Et
    bir tahminde bulunayım... Mossad...
    Cevapla
  • zuzu 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkeye kim hainlik ve şerefsizlik etmişse cenabı hak iki dünyada gün yüzü göstermesin.. kimse kendini aklamak için hükümeti hırsızlıkla suçlamasın..İftira en büyük günahlardandır.Kesin olmayan iddialar ve kumpaslara sırtını dayamasın. kaybeden ülkemiz olur, kaybeden müslümanlar olur...
    Cevapla
  • fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    delilsin inanan bu kadar koyun varken, ne veriyim abilere pensilvanya !!!
    Cevapla
  • Kaya 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben anlamıyorum hem paralele kızıyorsunuz abd ile birlikte diye hemde ABD bizim en büyük müttefikimiz diyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt
Erdoğan'la Şimşek arasında geçen konuşma ortaya çıktı! Ülke için seçim feda edildi