Demirtaş: Öcalan artık istemiyor

Selahattin Demirtaş çözüm süreciyle ilgili olarak Abdullah Öcalan'ın bazı düşüncelerini aktardı.

Demirtaş: Öcalan artık istemiyor
Demirtaş: Öcalan artık istemiyor
GİRİŞ 20.11.2014 14:20 GÜNCELLEME 20.11.2014 14:38
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm sürecinde müzakere aşamasının İmralı’da Abdullah Öcalan, devlet heyeti, HDP İmralı heyeti ve “tanıklık heyeti” olarak da nitelendirilebilecek “izleme kurulu”nun katılımıyla 20-30 kişilik geniş ve kapsamlı heyetin aynı anda oturacağı bir masada yürütüleceğini ve ilk aşamada Kandil’in masada olmayacağını açıkladı.

Öcalan'ın ikili görüşmeleri artık istemediğini dile getiren Demirtaş konuyla ilgili olarak şunları söyledi: 

"Son görüşmede Abdullah Öcalan heyetimize şunu dedi: Ben bu tür ikili diyalogların fayda getirmeyeceğini düşünüyorum. Siz de gidip geliyorsunuz, bunlar
faydasız değil. Ama bir sonraki görüşmeye üçünüz (Pervin Buldan, İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder) çıkıp gelirseniz bunun hiçbir faydası yok. Bu şekilde gelmeseniz de olur. Genişletilmiş heyet olarak gelinmesinde ısrarcıdır. Bu önümüzdeki hafta bunu başarabilecek miyiz?"

YORUMLAR 10
  • nesri 9 yıl önce Şikayet Et
    şu katili bide muattap alıyoya devlet sinirlerim tepeme çıkıyor.o kim ya bizim için bir hiç.bide adamları görmek istemiyorum
    Cevapla
  • cengiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Başaracaksınız Demirtaş Hiç Merak Etme Sen ve Terörist Arkadaşların Apoyu Meclise Sokacaksınız Terörist Terörist Ülkeyi Yönetir Muhalefet Yaparsınız. İşinize Gelmediği Yerde Silahlı Teröristlerinizi Devreye Sokarsınız. Apo Özgür Kalır, Meclise Kadar Gelir Bu Tavizler Devam Ederse.
    Cevapla
  • bu nedir yaaa 9 yıl önce Şikayet Et
    vayyyy meger bu olay böyleymis... Öcalan karsisinda devletten birilerini istio... söye arinc gelse davutoglu gelse onlarla direk görüssek istio.....
    Cevapla
  • erendb 9 yıl önce Şikayet Et
    bundan 15 yıl önce ''benim annemde türk, devlet görev verirse yapmaya hazırım'' diye subaylarımızın ayaklarına kapanan bu katil, şimdi yeni gelin gibi kendini naza çekebiliyor. bunun sorumlusu kim???
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    kimsenin kendini naza çekecek durumu yok,hele Aponun hiç yok..ne demişlerdi çözüm süreci bitti..sonra ne oldu 180 derece kıvırdılar..niye kestirip atamadılar..çünkü devletin bu tür zarflara karnının tok olduğunu gördüler..onun için keni kedilerine kurufasulyadanmiş gibi değer biçme oyunlarını ancak sazanlar yutar..onlardan buradada çok..kendi kendinize tahmin edin bakalım..keh keh!
    Cevapla
  • baş harfi akp 9 yıl önce Şikayet Et
    geri kalanını sen tahmin edersin :)
    Cevapla
  • DİLARA 9 yıl önce Şikayet Et
    pkk,kck zaten kendi içlerinde bçlünmüş kimi razı edip çözüm süreci ne olcak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu