Bedelli askerlik 27 Kasım'da görüşülecek

1 milyon kişiyi ilgilendiren bedelli askerlikte kritik gün 27 Kasım… Genelkurmay'ın 27 Kasım’daki YAŞ'ta görüşünü açıklayacağı iddia edildi.

Bedelli askerlik 27 Kasım'da görüşülecek
Bedelli askerlik 27 Kasım'da görüşülecek
GİRİŞ 21.11.2014 08:38 GÜNCELLEME 21.11.2014 09:14
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Yüksek Askeri Şura’nın (YAŞ) kış dönemi toplantısı 27 Kasım'da yapılacak. 

Ağustos ayında 62'inci Hükümet’i kuran Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk kez YAŞ’a başkanlık edecek. Alınan kararlar da ilk kez onay için ‘Başkomutan’ sıfatıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

Toplantıda görüşülmesi beklenen kritik konulardan birinin de bedelli askerlik konusu olduğu öğrenildi. 

Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yeniden yapılandırılması çalışmaları kapsamında personel durumu gözden geçirilecek. İddialara göre ayrıca Genelkurmay Başkanlığı, 1 milyon kişiyi ilgilendiren bedelli askerlikle ilgili görüşünü açıklayacak. Uygulamayla ilgili son kararı ise Başbakan Davutoğlu verecek.

SURİYE VE IRAK'TAKİ DURUM

Toplantıda ayrıca, Suriye ve Irak’taki muhtemel süreçlerin değerlendirilmesi; ‘güvenli bölge’ ve ‘uçuşa yasak bölge’ oluşturulması durumunda izlenecek strateji, eğit-donat çalışmaları ve üslerin kullanımı gibi konuların gündeme gelmesi bekleniyor.

PARALEL YAPI’YLA MÜCADELE

Odaklanılacak  konular bir diğeri ise Paralel Yapı… Milli Güvenlik Kurulu’nda, derin örgütle yürütülen mücadelenin Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ne alınması yönünde tavsiye kararı çıkmıştı. Bu kapsamda ‘ihraç’ kararlarının alınıp alınmayacağı YAŞ’ta belli olacak. 

YORUMLAR 52
  • Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Bedelli askerlik eşitsizlik diyenlere cevap; dövizli askerlik yıl boyu var, gurbetçiler ve zenginlerin evlatları bu haktan zaten yararlanıyor yurt dışında 3 yıl sigortalı ol bu hakkı elde ediyorsun. 1 milyona yakın birikme var bunu hangi kışlaya sığdırabilirsin ki yığılma olduğunda bedelli uygulanır diyormuş kanun. En azından kısa dönemler bu yığılmada 1 ay yapsın.
    Cevapla
  • Berk 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Erdoğanın yaklaşık 109 önce verdiği sözü yerine getirmesini istiyoruz. Bu kadar insan günlerdir gelecek bedelli haberini bekliyor insanlar zor durumda bekleyecek durumları yok, kimisi işinden olmak üzere artık olumlu bir adım atılsın bedelli rafa kalkmamalı derhal çıkarılmalı.
    Cevapla
  • afsin 9 yıl önce Şikayet Et
    haziran ayında üniversiteyi bitirdiğinizde hemen askere gitmek istediğiniz zaman askerlik subesinden ne diyorlar biliyor musun?subatta gel subatta gidiyorsunuz martta sizi gönderiyorlar.en erken eylül ayında geliyorsunuz eylül ayı olunca bir akademik yılı daha kaçırmış oluyorsunuz. üniversiteye girişler çoktan bitmiş oluyor. yüksek lisans yapmak isteyen birisinin iki yılı heba olmuş oluyor. 31 yaşındayım doktorada tez dönemindeyim.3 yabancı dil biliyorum yurtdışında bir üniversitede araştırma görevlisiyim aylık gelirim 5000 tl.omurilik problemim var düztabanım burnumdan ameliyatlıyım gözümden ameliyatlıyım. evliyim ve bir çocuğum var. halı saha maçında 20 dkdan fazla sahada duramıyorum. bu yastan sonra benden ne askeri olacak şu fiziki durumla anca dilenci. askere aldıkları takdirde beni en fazla ya kantine koyacaklar ya ordu evinde rütbelilere çay vereceğim. şahsen bu yaşıma kadar 1 ay bile boş vaktim olmadı. ben askerlikten vatan hizmetinden asla kaçmadım ama askerlik sistemi tamamen yanlış ve düzeltilmesi lazım. bedelli çıkmadığı takdirde de 38 yaşına kadar tecil ettirecegim
    Cevapla
  • HALUK 9 yıl önce Şikayet Et
    VERİLEN SÖZLER ARTIK TUTULMALI BEDELLİ ÇIKMALI!!!
    Cevapla
  • Hayri 9 yıl önce Şikayet Et
    Bedelli denilen şey bedavadan bir takım adamları askerlikten yırttırıp kayırmaktan ibaret. Askere gitse zaten askerlik süresince alamayacağı maaşı bedelli parası olarak verip yırtıyor. Hatta kara bile geçiyor. Oh ne güzel. Yap bedeli 60-70 bin TL. ve de 1,5 ay temel silah eğitimine al. O zaman benim de itirazım olmaz. 15-20 bin bedel mi olurmuş?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!