Eker'den 17 Aralık'la ilgili çok kritik açıklama

Bakan Mehdi Eker, 17 Aralık'la ilgili olarak tartışmalara sebep olacak açıklamalarda bulundu.

Eker'den 17 Aralık'la ilgili çok kritik açıklama
Eker'den 17 Aralık'la ilgili çok kritik açıklama
GİRİŞ 24.11.2014 12:21 GÜNCELLEME 24.11.2014 12:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, çözüm sürecini değerlendirirken, "17 Aralık da aslında bununla ilişkilidir. Olup biten birçok şeyin çözüm süreci ile ilgili olduğunu düşünüyorum" dedi.

Eker, hükümet olarak hep pozitif davrandıklarını, konuyla ilgili sorunu tanımlayan ve gerekli reform adımlarını atanın AK Parti iktidarları olduğunu söyledi. Eker, Türkiye'nin bu kadar tarihi ve kanlı bir meseleyi çözüme kavuşturma çabasının bazı kesimleri tedirgin ettiğini belirtti.

EKER: SORUN SADECE TÜRKİYE'Yİ İLGİLENDİRMİYOR

Sorunun sadece Türkiye değil, Suriye, Irak, İran dahil olmak üzere bütün Ortadoğu'yu ilgilendirdiğini vurgulayan Eker, Türkiye, İran, Irak ve Suriye etrafında şekillenen meselelerin çoğunun bundan kaynaklandığını söyledi. Eker, "Dolayısıyla bu mesele ne zaman çözülürse o zaman Ortadoğu'daki barışın, sükunetin sağlanması kolay olur" diye konuştu.

Eker sözlerine şöyle devam etti: 

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl bundan bir hafta önce Diyarbakır'daydı. Barzani ve Şivan Perver vardı. Orada, 'Bugün Diyarbakır'da yakılan barış meşalesi sadece Diyarbakır'a, Güneydoğu'ya değil, aslında buradan tüm Ortadoğu'ya yayılacak, aydınlatacak' dedi. Bu işin hem tarihsel kapsama alanı itibarıyla hem derinliği itibarıyla hem de ondan sonra birtakım hadiselerin vuku bulmasına da açıklık gerektiren bir mesajdı. Ondan sonra birtakım şeyler harekete geçirildi. 17 Aralık da aslında bununla ilişkilidir. Olup biten birçok şeyin çözüm süreci ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Biz bütün bunlara rağmen, bütün provokasyonlara, sabotajlara, girişimlere, içeriden dışarıdan uluslararası güçlere taşeronluk yapan teşebbüslere rağmen bu süreci başarıya ulaştırmamız tarihsel öneme sahip, yaşamsal öneme sahip."

YORUMLAR 1
  • abdurrahman Serdar 9 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN bAKAN eker, BOL KESEDEN tARM ARAZİLERİNİN KORUNMASI ! İÇİN SÖZÜM ONA REKLAM VERİP DURUYOR.oysa,G.antep, Ş.Urfa, K.Maraş, Adıyaman....,illerinde, BAKABİLEN ' DEVLET GÖZÜ göre göre, tam verim çağındaki 15-20 yaşindaki Antep fıstık ağaçları beton kafalar ve paralar üğruna sökülüp oak edilmekte, sayın Bakan-lar bu ihaneti seyr edip reklam yapmaktadır.SAMİMİ İNSAN yygulama raporları istiyebileceği gibi, bir cümlelik -cezai müeyyideli - kanunla tarım alanlarını imar planlarında inşaata açmayı yasaklar.istisnalarını da açıklar, ağaçları taşıma imkanlarını da
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş