Bakan Çelik Anavarza için düğmeye bastı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Anavarza’da yürütülen kazı çalışmaları için ödeneklerin arttırılması talimatını verdi.

Bakan Çelik Anavarza için düğmeye bastı
Bakan Çelik Anavarza için düğmeye bastı
GİRİŞ 24.11.2014 15:52 GÜNCELLEME 24.11.2014 15:52

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, tamamı ortaya çıkarıldığında Anadolu’nun en büyük antik kenti olma özelliğini taşıyacak Anavarza’da yürütülen kazı çalışmaları için ödeneklerin arttırılması talimatını verdi.

ANADOLU TARİHİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Geçtiğimiz günlerde Adana’nın Kozan ilçesindeki Anavarza Antik Kenti’nde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Anavarza kazılarına ayrılacak ödeneklerin arttırılacağı sözünü vermişti. Çelik, Anavarza ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Ben buranın normal takvimi içerisinde akmasını ve keşfedilmesini çok doğru bulmuyorum. Buranın ödeneğini birkaç kat artıracağım bir an evvel sonuçlara ulaşalım diye. Çünkü burası hem bu bölge için önemli hem Anadolu tarihi için çok önemli bir yer" demişti. Ankara’ya döner dönmez Bakan Çelik kurmaylarıyla görüştü ve Anavarza için ayrılan ödenekler arttırıldı.

2015 YILI KAZILARI İÇİN 1 MİLYON TL ÖDENEK AYRILDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘tarihin ilk duble yolu’nu barındıran Anavarza’da yürütülen çalışmalar için kazıların başladığı 2012 yılından bu yana ayırdığı toplam ödenek miktarı 1 milyon TL’yi buldu. Bakan Çelik’in talimatıyla bu ödenekleri 3 katına çıkaran Bakanlık, sadece 2015 yılı kazıları için Anavarza’ya 1 milyon lira ödenek ayırmayı planladı. Bakan Çelik’in talimatıyla Anavarza’ya ayrıca Aralık ayı için ek olarak 100 bin lira ödenek çıkartıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!