CHP güvenlik paketini AYM'ye götürüyor

CHP'li Levent Gök: İç güvenlik ve yargı paketini AYM'ye götüreceğiz dedi.

CHP güvenlik paketini AYM'ye götürüyor
CHP güvenlik paketini AYM'ye götürüyor
GİRİŞ 25.11.2014 14:22 GÜNCELLEME 25.11.2014 16:23
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Yargı Paketi ve İç Güvenlik Paketi’ni yasalaşması halinde Anayasa Mahkemesine götüreceklerini açıkladı.

AKP İMTİYAZLI BİR SINIF İSTİYOR

CHP Grup Başkanvekili Gök, TBMM’de Yargı Paketi ve İç Güvenlik Paketi ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Gök, AK Parti’nin yargıyı şekillendirmek istediği iddiasında bulunarak, "Kanun teklifi ile AKP iktidarı yürütmeye uygun yargı yaratma çabası içerisindedir. Şu anda yargıyı ele geçirme operasyonu adı altında AKP kendi yargısını kurmak istediği kuralları bugün bize dayatmak istiyor. AKP getirdiği tasarıyla imtiyazlı bir sınıf yaratmak istiyor" ifadesini kullandı.

Gök, Yargı Paketi’nin anayasaya aykırı olduğunu öne sürerek, "Böylesine anayasaya aykırı olan bir teklif Anayasa Komisyonu’nda görüşülmeden Meclis’e getirilmiştir" diye konuştu.

GENELKURMAY BAŞKANI NE DÜŞÜNÜYOR

İç Güvenlik Paketi’ni de Gök, paketle AK Parti’nin kendi yargısını oluşturma çalıştığını iddia ederek " Meclis’e sevk edilen iç güvenlik paketiyle de ak emniyetini ve ak silahlı kuvvetlerini kurmanın arayışını sürdürüyor. Bu ülkenin Genelkurmay Başkanı acaba bu konuda ne düşünüyor" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, “Anayasa Mahkemesine gidecek misiniz?” sorusu üzerine Gök, “Elbette Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağız" karşılığını verdi.

YORUMLAR 7
  • irfan adiyamanli 9 yıl önce Şikayet Et
    hayırdır chp aym ye gitmese maaşlarımı kesilecek sırf chp den dolayı aym kararlarına şüpeli bakmaya başladım ya hayırdır aym sadece chpye mı çalışıyor herhalde normal bir vatandaş ayemeye gitse 6 ay sürer karar vermeleri .allaım devletimize milletimize kaza bela zelzele verme fitnelerden fesatlıktan koru amin amin amin
    Cevapla
  • kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    sizden bıktık be anayasa memurları kopun milletin yakasından takozlar..
    Cevapla
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Paket çıkaydı da öyle götürseydiniz. Size inat çıkarmam o paketi. Sizde haftalık ziyaretinizi yapamamış olursunuz AYM'ye.
    Cevapla
  • ferhat 9 yıl önce Şikayet Et
    bu ülke bu chp den daha ne kadar çekicek...ülke yarırına olan bir yasayı neden yargıya götürürsün. bakalım AYM halktan demokrasiden yanamı yoksa bazı kesimden mi görücez bu kararla gerçi herşey ortada
    Cevapla
  • yusuf kural 9 yıl önce Şikayet Et
    hadi yaaaa çok şaşırdım :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!