Güneydoğu'da yeni göç dalgası için hazırlık

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Halep'te yaşanacak yeni bir göç dalgasına karşı sınır illerde gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Güneydoğu'da yeni göç dalgası için hazırlık
Güneydoğu'da yeni göç dalgası için hazırlık
GİRİŞ 25.11.2014 19:33 GÜNCELLEME 25.11.2014 19:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı tarafından düzenlenen 3'üncü Suriye Çalıştayı Şanlıurfa'da yapıldı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş başkanlığında düzenlenen çalıştaya; AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Nükhet Hotar, Prof. Dr. Yasin Oktay, AFAD Genel Müdürü Fuat Oktay, Suriye Geçici Hükümeti Başbakan Yardımcısı Samir Hafez, Suriye Mülteciler Koordinasyonu Valisi Veysel Dalmaz, ve Suriye Yardım Koordinatörü Ayhan Yalçıntaş'ın yanı sıra Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile bürokratlar katıldı.

1 milyon 600 bin Suriyeli'nin barındığı Türkiye'de yeni göç dalgasına karşı sınır illerde gerekli önlemlerin alındığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Biz zengin bir ülke olduğumuz için değil, gönlümüz ve milletimizin gönlü zengin olduğu için Suriyelilere sahip çıktık" dedi.

YENİ GÖÇ DALGASINA KARŞI HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Suriye'deki iç savaşın devam ettiği sürece yeni göç dalgalarının kapıda olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Allah muhafaza Halep'teki durumun bir türlü değişmesi Halep'ten ortaya çıkabilecek bunu sadece Halep için söylüyorum yeni bir göç dalgasının çok yüksek sayılarda Türkiye'yi de bölge ülkeleri de etkileyeceğini birinci derecede Türkiye'yi etkileyeceğini biliyoruz. Yeni göç dalgasına karşı hazırlıklar başladı.

Artık önümüzde bir göç modülümüz var kim nerden gelse AFAD bunu çalıştı ve çok başarılı bir sistem ortaya konuldu. Gelen herkes geometrik kayıtları yapılarak bundan sonra içeriye alınacak.

Bölgede öncelikle güvenlik arındırması arkasından kayıtlar arkasından da yaşam alanların hazırlanmasında bunlarla ilgili çalışmalarımız hepsi tamamlanmıştır. İnşallah böyle bir şeye ihtiyaç olmaz. İnsani yardım bakımından hazırlıklarımızın tam olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • nerden biliyorsun 9 yıl önce Şikayet Et
    biz zengin değil gönlümüz zenginmiş ozaman evine 10 kadar alda bak
    Cevapla
  • halil ibrahim çayıroğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu hususta başarılı çalışmalar yapılmaktadır. Ancak yeni kurulmasına rağmen Göç Genel Müdürlüğü ve İl Müdürlüklerinin özverisi, yardımseverliği de haberde belirtilmeliydi diye düşünüyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı