AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na İstanbul cevabı

Kılıçdaroğlu geçmişte büyük kentleri nasıl yönettiysek Türkiye'yi de yönetiriz, dedi AK Parti’den jet gibi yanıt geldi.

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na İstanbul cevabı
AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na İstanbul cevabı
GİRİŞ 27.11.2014 01:56 GÜNCELLEME 27.11.2014 05:51
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Ömer Süt’ün haberi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’daki bölge toplantısında yaptığı konuşmasında "İzmir'i, Aydın'ı ve Tekirdağ’ı nasıl yönettiysek, İstanbul'u da öyle yönetiriz." dedi ve ekledi: Geçmişte büyük kentleri (İstanbul) nasıl yönettiysek Türkiye'yi de büyük kentleri de öyle yöneteceğiz. 

CHP liderinin bu sözleri akıllara 1989-1994 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Nurettrin Sözen’in yönetimini getirdi.

"İNSANLAR GUSÜL ABDESTSİZ DOLAŞIYORDU"

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına AK Parti’den tokat gibi cevap geldi. 1994-2009 yılları arasında üç dönem Pendik Belediye Başkanı olarak görev yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, 1994 yılından önce Nurettin Sözen’in yönettiği İstanbul’da insanların gusül abdestsiz dolaştığını, gusül abdesti alacak suyu bulamadığını dile getirdi.

"SÖZEN ZAMANINDA BANYO VE KÜVETLERDE SU DEPOLANIRDI"

Daha geçen hafta İSKİ tarafından ‘90 saatlik su kesintisi yapılacak’ açıklaması yapıldığında insanların büyük tepki gösterdiğini ve Türkiye’nin ayağa kalktığını dile getiren AK Partili Kaya, Nurettin Sözen’in yönettiği İstanbul’da vatandaşların banyo ve küvetlerinde su depoladığını dile getirdi. O zaman binaların ikinci katına suyun çıkarılamadığını hatırlatan Kaya, Pendik Belediye Başkanlığını kazandığım gün ‘Haftada bir gün mahallelere su vereceğim’ dediğimde insanlardan büyük alkış aldığını söyledi.

KAYA: OTOBÜS BEKLER GİBİ SU BEKLERDİK

Yine o dönemde şimdiki İETT durakları gibi su duraklarının olduğunu anımsatmama gerek kalmadığına vurgu yapan Kaya, otobüs bekler gibi su beklediklerini belirtti. 

İstanbul’da o dönemde çöp dağlarının oluştuğunu, bu çöplerin birçok hastalığa sebep olduğunun altını çizen Kaya, İstanbul Büyükşehir ile birlikte çöplerin delikli çuvallarla kireç doldurularak dezenfekte edildiğini açıkladı. Kaya sözlerine şöyle devam etti:

“Hatırlarsanız Ümraniye Hekimbaşı’nda çöp dağı patlamış ve orada hala cesetler var. Tayyip Bey, Hekimbaşı’nı ıslah ederek oraya bir spor tesis kurdurdu. Çöplerin koktuğu ve patladığı insanların öldüğü, suyun içilmediği, insanlara gaz maskelerinin dağıtıldığı İstanbul’dan bahsediyoruz. İnsanlarımız böyle bir İstanbul’u hak etmiyor”

"İSTANBULLULAR ARTIK KABUS GÖRMEK İSTEMİYOR"

1994’te rüşvet, yolsuzluk ve yoksulluğun kol gezdiği her türlü hadisenin yaşandığını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde insanların belediyeye uğramadan maaş aldığını sözlerine ekleyen Kaya, artık İstanbullunun kabus görmek istemediğini vurguladı.

ŞİMDİNİN İZMİR'İ 1950'YE DÖNMÜŞ DURUMDA

Kaya, eskiden Türkiye’den ‘şehir’ denilince aklımıza İzmir gelirdi. Ancak 20 yıldır CHP’nin yönettiği İzmir’de sokaklar 1950’li yılların sokaklarına döndü. Kılıçdaroğlu, İzmir’in neresiyle övünüyor, İzmir'de sokak sokak gezerse belediye başkanı Aziz Kocaoğlu'nu mutlaka ikaz edecektir, dedi. 

"CHP'LİLER İSTANBUL'UN TADINI ÇIKARSIN"

Son olarak Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunan Kaya, Nurettin Sözen'in yönettiği İstanbul'u değil çocuklarımız torunlarımız bile görmesin. Kılıçdaroğlu İstanbul'un havasını teneffüs etsin, CHP'liler İstanbul'da yaşamanın tadını çıkarsın, açıklamasında bulundu.

omer.sut@haber7.com

Haber7

YORUMLAR 30
  • TIRI VIRI 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın sözen işsizlere iş buldu hemde çalışmadan maaş aldılar tek şartı vardı kendi görüşünden olmak şartıyla sen o görüşten deyilsen sayın sözen ne yapsın
    Cevapla
  • Uğur YAZICI 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence Yönettiğimiz deği,Yönetemediğimiz İstanbul demiştir.
    Cevapla
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    yaw ilkönce kemal'e gusulün ne olduğunu sormak lazım ? çok yazıkki CHPli gençlerin çoğu susuzluğun ne olduğunu bilmiyorlar !
    Cevapla
  • süleyman 9 yıl önce Şikayet Et
    muhalefet gibi hareket etmediğiniz için iktidarda rahat hareket ediyor.
    Cevapla
  • bekir cizmeci 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben olsam bu sozu duyduktan sonra,ki yuzde yuz dogru ve haklidir,ve meclis baskani Cemil Cicekin yayin yasagi ile ilgili`yalan soyluyor`yazili cevabindan sonra yemin billah ediyorum evime kapanir,gunlerce,aylarca belki yillarca insan icine cikamazdim.Galiba benim insani,ahlaki,dini ve sosyal degerlerim cok cok yanlis.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor