Tunceli, Devlet Bahçeli'yi istemiyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'in Tunceli'ye yapacağı ziyarete kent halkı olumlu bakmıyor.

Tunceli, Devlet Bahçeli'yi istemiyor
Tunceli, Devlet Bahçeli'yi istemiyor
GİRİŞ 27.11.2014 06:59 GÜNCELLEME 27.11.2014 07:13
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 28 Kasım Cuma günü Tunceli'ye ziyarette bulunma kararına Tunceliler tepki gösterdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Hacı Bektaş’ta yaptığı açıklamalara karşın Dersim ile ilgili sert açıklamada bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 28 Kasım’da Tunceli’ye gelme kararı alması Tunceliler'de şok etkisi meydana getirdi. Bahçeli’nin Dersim ile ilgili sarf ettiği sözleri hatırlatan Tunceliler, Bahçeli’nin Tunceli’ye geliş kararını provokasyon olarak değerlendirdi. 

'BAHÇELİ'NİN TUNCELİ'DE NE İŞİ VAR?'

CHP eski il başkanı Kemal Bozkurt, Haber7'ye yaptığı açıklamada 'Bahçeli'nin Tunceli'de işi ne olabilir. Bu yörenin insanına, terörist ve hain diyen biri gelip burada ne söyleyebilir. Bizim isteğimiz siyasiler daha birleştirici söylemler geliştirsin., ayrımcılığa, insanları kin ve düşmanlığa sevkeden sözlerden sakınsınlar. İnsanların geçmişlerde hataları olabilir. Ancak bu hataları daha ne kadar sürdürebilirler. Sayın Bahçeli'nin düşünce yapısı belli. Toplumu ayrıştırıcı söylemleri var. Gelmesine gerek yok' dedi.

TUNCELİLİ VATANDAŞLAR DA TEPKİLİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Tunceli’ye gitme kararını açıklamasının ardından Tunceli’deki sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve vatandaşlar değerlendirmelerde bulundu. Devlet Bahçeli’nin Tunceli’ye geliş kararını provokasyon ve siyasi çekişme sonucu olarak gören Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, “Seyit Rıza’ya, evlatlarına ve ruhuna alçak diyen ve böyle bir dönemde tekrar buraya ziyaret ederim demesi halen bizim acılarımızın üzerinden siyaset yapması anlamına geliyor. Bunlar gerçekten Dersim halkına, inancına ve toprağına saygıları varsa siyasi hesaplaşma içine girmezler. Bu ziyaret kararını provaksyon olarak değerlendiriyorum.” şeklinde konuştu.

Devlet Bahçeli’nin Tunceli’ye gelme kararını sert dille tepki gösteren HDP Tunceli Temsilcisi Fatma Kalsen ise, “Bizim atalarımıza ve önderlerimize hakaret eden bir kişiye Dersim’den verilecek cevap şudur; Sayın Bahçeli’nin bizim atalarımıza yönelik sarf edeceği alçak ve hain hakaretleri kendisine iade ediyoruz. Şayet buraya cesaret edip gelirse bizler de Dersim halkı olarak bir alçak ve haine nasıl muamele edilmesi gerekiyorsa o ölçüde cevap ve karşılık vereceğiz.” dedi.

MHP Genel Başkanın Tunceli’ye gelişine olumlu gördüğünü belirten Hıdır Er ise, “Devlet Bahçeli gelsin. O da barışı savunuyor. Gelsin birlikte barış yapalım.” diye konuştu.

Bahçeli’nin Tunceli’ye geliş kararını yanlış bulduğunu ve gelmesini istemediğini ifade eden Aydın Bulut ise “Dersim il sınırlarından bile içeri girmesin. Giremez de, Bahçeli’nin buraya gelmesini istemiyoruz.” diye konuştu.

Devlet Bahçeli’nin Tunceli’ye geliş kararına tepki gösteren Aynur Candemir de, “Gençler adına konuşmak gerekirse buraya gelmesini istemiyorum. Tunceli’nin diline, kültürüne ve inancını ve siyasi anlayışına karşı olan bir insan kendisi, buraya gelirse insanlara ne söyleyebilir ki, o yüzden buraya gelmesi saçma bir durumdur.”

Bahçeli’nin Tunceli’ye gelmesini söyleyeceği şeylere bağlı olarak değerlendireceğini belirten Yusuf Demirtaş, “Şimdiye kadar Dersime gelmeyen bir muhalefet partisi liderinin neyi amaçladığı ancak buradaki konuşmasından anlaşılacaktır. Kim gelirse gelsin, insanlara bakış açısı ve insanlara olan sevgisini ne şekilde gösterdiği taktirde anlaşılacaktır.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı Dersim açıklamalarının ardından Avukat Cihan Söylemez, Seyit Rıza’nın torunu Rüstem Polat, 1937-38 olaylarında yakınlarını kaybeden Ali Ekber Kaya ve Hüseyin Akgün tarafından kendisine hakaret davası açılmıştı.

YORUMLAR 31
  • RECAİ 9 yıl önce Şikayet Et
    kimler istemiyor.........biz kürt alevisiyiz diyen ermeniler istemiyor........alevi kürt.ü yok mantıga aykırı....yezit kürt var..........ermeni çocukları ben alevi kürt.üm deyip ...ermeniliginin arkasına saklanıyor.............alevi horasanlıdır.....alevi türklügün çekirdegidir.......... gerçek aleviler artık gerçegi görmeye başladı.............ermeni. lerin paçası tutuştu.........yalanları ortaya çıkıyor.......
    Cevapla
  • Kürşat Demir 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir defa Seyyit Rıza son nfesinde "bırakın da Halep ya da Horasan'a dedelerimin memleketine geri döneyim" diyor ve açıkça Türkmen olduğunu belirtiyor.Onun yanlışı devlete isyandır,keşke yapmasaydı,keşke kendi eliyle askerin boğazını kesmeseydi.Tunceli halkının BDP ile ne alakası olabilir ki.Çünkü Tunceli halkı alevi Türkmendir.Devlet Bahçeli sunni alevi kardeşliğini pekiştirmek için Tunceli'ye gidiyor,iyi de ediyor.Onun gelmesini tabi ki bölücüler ve islamcılar istemez.Çünkü Türk Milletinin tekrar yek vucut olması ve dünyada söz sahibi olması bunların işine gelmez.PKK ve BDP çekin elinizi Tunceli'den.Bahçeli'yi dört gözle bekliyoruz.
    Cevapla
  • mtekcan 9 yıl önce Şikayet Et
    Bahçeli'nin oraya gitmesinde ne sakınca var? Peygamber efendimiz ve sahabelere küfreden Seyit Rıza'ların neyini savunuyorsunuz?
    Cevapla
  • Cengiz 9 yıl önce Şikayet Et
    bahçelinin gideceğim açıklamasıyla ilgili yapılan ilk haberdede yorumumu belirtmiştim. bahçeli oraya giderse olaylar çıkar. çünkü başbakan gitsinde görelim diyerek halkı galyana getirmiştir halkta gelsinki gösterelim diyecek. bu yuna ve tuzağa düşmemesi lazım bahçelinin. Terörist partilerinin il il şehir şehir sokak sokak gezdiği bir ülkede milliyetçi bir partininde bu şekilde gezmesi gerekir.
    Cevapla
  • metin yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    beyler devlet bahçelinin tunceliye gelişi belirli bir yerleri neden rahatsız etti..neden daha evel gavur dagından öte gidemezler diyenler devlet beye git tuncelide konuş cesaretinvarmı diyenlet devlet bey 27 kasıma tunceliye gideceginiaçıklayınca nedir bu korku telaşı ..sizlere sesleniyoruz..tunceli halkının planı degil bu devlet bahçeli tunceliye gelmesin saneryosu ..bu saneryonun içinde akp var ..sayın davut oglu sen degilmiydin devlet beye burda dedigini git ..cesaretin varsa tunclide de diyen şimdine olduda iki günde telaşlandın davut oglu bu sanaryosenin ve tayıbın saneryosu ..allahın iziniyle devlet beyy tunceliye gidecek konuşmasını ziyaretini yapacak vede aslanlar gibi dönecek benim bildigim tunceli halkıda misafir perverligini göstererek devletbeyiagırlar ve ud-gurlar ..ama biraksi durum da olursa sorumlusuda akp iktidarıdır..davut ogludur devletbeyin tunceliye gitmesi akpye bir kabus oldu herkes bilsin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...