YAŞ'ta bugün ilkler yaşanacak!

Erdoğan ilk kez Cumhurbaşkanı olarak YAŞ kararlarını imzalayacak, toplantı Başbakan Davutoğlu başkanlığında toplanacak

YAŞ'ta bugün ilkler yaşanacak!
YAŞ'ta bugün ilkler yaşanacak!
GİRİŞ 27.11.2014 07:46 GÜNCELLEME 27.11.2014 13:57
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) kış dönemi toplantısı bugün gerçekleştirilecek. YAŞ, ilk kez Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında toplanacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da YAŞ kararlarını ilk kez onaylayacak. YAŞ’ta TSK personel mevcutları ve ihtiyaçları değerlendirilirken, gelecek yıllara yönelik planlamalar da yapılacak. Nüfus artış hızının düşmesi, genç nüfusun giderek azalması ve aynı zamanda üniversite mezunlarının sayısının artmasına paralel olarak, TSK’nın personel ihtiyacının karşılanması konusunda ‘çıkış yolu’ aranacak. TSK’da yükümlü askerler üzerindeki kadro ağırlığının, yakın gelecekte profesyonel kadrolara kaydırılması öngörülüyor.
 
SURİYE VE IRAK’TA EĞİT-DONAT
 
YAŞ’ta bölgesel gelişmeler ile Türkiye’ye yönelik güvenlik riskleri gündeme gelecek ve ‘harbe hazırlık durum değerlendirmesi’ yapılacak. Bu çerçevede, Suriyeli ılımlı muhalif güçlere ve Irak’ta Kürt peşmergeler ile Musul’da oluşturulacak ulusal muhafız güçlerine verilecek eğitim desteği de ele alınacak.
 
ABD’NİN ÜS TALEBİ
 
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın, Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile yaptığı görüşmelerde, “IŞİD ile mücadelede Türkiye’deki üslerin kullanımı” talebini bir kez daha gündeme getirdiği açıklandı. Ankara, üslerin ABD’ye açılabilmesi için öncelikli olarak Irak ve Suriye’de “uçuşa yasak bölge” oluşturulmasını şart koşuyor. YAŞ’ta, hükümete Pentagon ile sürdürülen görüşmeler hakkında teknik bilgilerin sunulması öngörülüyor.
 
PARALEL YAPILANMA
 
Genelkurmay Başkanlığı, “TSK’da paralel yapılanma” iddialarıyla ilgili tepkisini cumartesi günü yaptığı açıklamayla ortaya koydu. Konunun genel hatlarıyla YAŞ’ta da gündeme gelmesi bekleniyor. Genelkurmay Başkanlığı, 2012 yılındaki Anayasa değişikliğinden bu yana, ihraç edilecek personelin dosyalarını YAŞ gündemine sunmuyor. Söz konusu personelle ilgili işlemlerin yapılması amacıyla TSK bünyesinde disiplin kurulları oluşturuldu.

YORUMLAR 7
  • YAVUZ 9 yıl önce Şikayet Et
    abd ye üs vermeyin. seyyit kutup un bir sözü var ''amerikadan nefret ediyorum ama en çok amerikaya güvenen müslümanlardan nefret ediyorum''. batı bilinenin aksine suriyede esadın yolunu rusyadan daha çok açtı.bugün suriye yıkılmanın daha ötesi zor durumda. bunun 1. sorumlusu istihbarat elemanları ile kritik muhalif komutanları öldürerek esadı koruyan batı dır. 2. sebebi ise ihvan-ı müslimin nin orada barış dönemin de güçlü olmayışıdır ve bunun bedeli ödeniyor halk bilgisiz ve teşkilatsız 15 milyon sünni nüfustan 100 bin savaşçı var.bugün türkiye de aynı durumda savaş çıksa 100 bin savaşçı anca çıkar. şunu unutmayalım ve düşünüp ona göre çalışalım 5 yıl öce şam da istanbul gibi kalabalık ve güvenli bir şehirdi.ve batı için istanbul daha önemli !!!
    Cevapla
  • Burak Asan 9 yıl önce Şikayet Et
    Bedelli konusunda son nokta konulmasını istiyoruz. Yüzbinlerce gencin önünde bir set oldu bu durum.
    Cevapla
  • Burak Asan 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Devletin Üst Makam Azaları, söz verdiğiniz gibi Bedelli Askerlik Konusunda son noktayı koyun artık. Yüzbinlerce insan geleceğe yönelik plan ve programını yapsın.
    Cevapla
  • Bedelli 9 yıl önce Şikayet Et
    Bedelli askerliğin konuşulup çıkacağına dair net karar istiyoruz.
    Cevapla
  • bekir cizmeci 9 yıl önce Şikayet Et
    ....`toplanti basbakan Davutoglu baskanliginda toplanacak` basligi imla kuralina gore yanlis.`kurul .....baskanliginda toplanacak` veya `toplanti ....baskanliginda yapilacak ` seklinde yazilabilirdi.Guvenim sarsiliyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu