Davutoğlu Anıtkabir'i ziyaret etti

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti.

Davutoğlu Anıtkabir'i ziyaret etti
Davutoğlu Anıtkabir'i ziyaret etti
GİRİŞ 27.11.2014 11:55 GÜNCELLEME 27.11.2014 12:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

YAŞ üyeleri, Başbakan Davutoğlu'nun başkanlığında, üzerinde 'YAŞ üyeleri' yazan çelenk eşliğinde, Aslanlı Yol'dan yürüdü. Davutoğlu'nun, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra YAŞ üyeleri mozoleye çıkan merdivenin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

"KÜRESEL BİR GÜÇ OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ"

Davutoğlu başkanlığındaki heyet, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Anıtkabir özel defterini imzalayan Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti: "Yüksek Askeri Şura çalışmaları vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında tüm gazi ve şehitlerimizi hürmetle, minnetle yadediyoruz. Devraldığımız büyük manevi miras gereği devletimizi, vatanımızı, ülkemizi sahiplenerek büyütmeye, güçlendirerek geliştirmeye kararlılıkla devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin en büyük kazanımı hiç şüphesiz demokrasidir. Demokrasiyle ülkemizin meselelerini çözmeye, vatandaşlık esasında bütün ihtilaf alanlarını bertaraf etmeye çalışıyor, bu yolda büyük mesafeler alıyoruz. Türkiye'nin küresel bir güç olarak hakettiği düzeye erişmesi için bölgesinde adalet, huzur, barış ve istikrar adası olarak demokrasimizi daha muhkem hale getiriyor, ekonomimizi güçlendiriyoruz. Evrensel insani sorumluluklarımız gereği bölgemizde çatışmaların ve savaşların son bulması dost ve kardeş halkların barış içinde yaşaması için bütün gücümüzle ihtiyaç duyan herkesin elinden tutmaya, birikim ve tecrübemizi paylaşmaya azami özen gösteriyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de ülkemizin ve bölgemizin güvenliğiyle barış ve istikrarın güvencesi olmaya devam ediyor. Bu şuurla yürüttüğümüz Yüksek Askeri Şura çalışmalarının ülkemize, milletimize ve ordumuza hayırlı olmasını diliyorum."

YORUMLAR 2
  • birakin bos isleri: 9 yıl önce Şikayet Et
    puta tapma islerinin sonu gelmedimi daha...ne zaman ataturk ve gercekleri bu millete aciklanacak?sartlar olustugu kanatindeyim!
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 9 yıl önce Şikayet Et
    Puta tapmak olarak basite indirgeme kardeşim. Oraya her gittiğimde dua okuyan bir birey olarak, ülkemizin kurucusu tarafından daha çok saygıyı hakediyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil