Erdoğan'ın telefonu hayatını değiştirdi

Üçüzlerini farelerin cirit attığı evde büyütmeye çalışan genç annenin feryadını Emine Erdoğan duydu.

Erdoğan'ın telefonu hayatını değiştirdi
Erdoğan'ın telefonu hayatını değiştirdi
GİRİŞ 27.11.2014 12:59 GÜNCELLEME 27.11.2014 13:11
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş'ta yaşayan Ramazan ve Meliha Yıldız, evlenmelerine ailelerinin karşı çıkması üzerine üç yıl önce İstanbul'a kaçtı ve Alibeyköy'e yerleşti. Bir süre sonra çiftin mutlulukları Meliha'nın hamile kalmasıyla pekişti. Ancak Ramazan daha askerliğini yapmamıştı. Eşi askere giden Meliha'nın üçüz bebekleri oldu. 

Çift, çocukların adını Balımsu, Hünkar ve Ali olarak koydu. Eşinin askerden gönderdiği parayla yaşamını sürdürmeye çalışan Meliha ve çocukları için zorlu günler de başladı. Çok kötü koşullar altında yaşayan ailenin minik yavruları evin içinde gezen farelerle büyümeye mahkum olmuştu. Aile, feryadını medya aracılığıyla duyurmaya çalıştı. 

SEVİNÇ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU 

Meliha Yıldız, biri kız üç çocuğuyla yoksulluk içinde mücadele ederken, vatani görevini yapan eşi de kara kara ailesinin geleceğini düşünüyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'dan gelen telefon bir anda genç çiftin hayatını değiştirdi. Telefonu açan Meliha Yıldız, karşısında Emine Erdoğan olduğunu öğrenince heyecandan eli ayağı birbirine dolaştı. 

Emine Erdoğan, bir süre sohbet ettiği Meliha Yıldız'a "Çocuklarının durumuyla ilgileneceğim" sözünü verdi. Ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan genç anneyi aradı, tüm sıkıntılarının giderileceğini söyledi. Telefonu kapattığında Meliha Yıldız sevinçten havalara uçuyordu. 

Hemen eşini arayarak mutluluğunu paylaştı. Kısa sürede Yıldız ailesine, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Hanım'ın desteğiyle Alibeyköy'de ev alındı. Eşi halen askerde olan Meliha Yıldız'ın evine yeni eşyalar da yerleştirildi. 

Dayalı döşeli evin içerisinde çocuklarıyla birlikte yepyeni bir yaşama adım atan Meliha Yıldız, "Daha önce evimizde fareler geziyordu. Cumhurbaşkanımız ve eşi sayesinde şimdi yavrularımı daha emin şekilde büyüteceğiz" diyerek gözyaşlarını tutamadı. (Sabah)

YORUMLAR 32
  • vatandaşbey 9 yıl önce Şikayet Et
    olay bu işte...görülmeyeni görebilmek, Türk halkı böyle bir lideri hatta dünya böyle bir lideri çok zor görür...Allah razı olsun, bir gariban bir nebze olsun rahatladı..Ama daha nice sessiz insanlar ücralarda araştırmak gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmek önemli.....
    Cevapla
  • Yüzdeelli 9 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan da olmasa vatandaş acından ölecek. Çok üzücü bir tablo esasında. Bu gariban Emine Erdoğan'a sesini duyurabilmiş. Peki ya duyuramayanlar?..
    Cevapla
  • emin 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de o şartlarda yaşayan bir sürü insan var.onun bunun yardımıyla olmaz bu işler.bu sosyal devletin görevidir
    Cevapla
  • Abdullah Birkul 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun! Eleştimeyi adet edinenler nerdesiniz? Bunu da eleştirin.
    Cevapla
  • şair 9 yıl önce Şikayet Et
    aile bakanı ayşenur islam ne zaman değişecek kadın batırdı ya artık ne yaptığını bilmiyorr bundan olsa olsa atlantikteki buzlara sahip çıkma bakanı olurr duyannnnnnnnnnnnnn yokmuuuuuuuuuuuuuuu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!