TBMM'de her salı bir yasa çiğneniyor

TBMM Başkanı Çiçek'in salı günleri yapılan grup toplantılarının yönetmeliğe aykırı olduğunu açıklaması üzerine partilerden açıklama geldi.

TBMM'de her salı bir yasa çiğneniyor
TBMM'de her salı bir yasa çiğneniyor
GİRİŞ 28.11.2014 10:44 GÜNCELLEME 28.11.2014 16:00
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ökkeş Koska'nın haberi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek katıldığı televizyon programında Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin yaptığı toplantıların iç yönetmeliğe aykırı olduğunu söyledi.

Çiçek, “Bugünkü siyasi gerginlikte Salı günkü toplantıların çok büyük önemi var. Artık miting meydanına döndü sloganlar atılmaya başlandı. Aslında bu grup toplantılarına milletvekillerinin ve parti üst düzey yöneticileri dışında kimse giremez.Bu AK Parti'nin grup yönetmeliğinde de böyle Cumhuriyet Halk Partisi'nde de böyle diğerlerinde de böyle.” İfadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Çiçek’in bu açıklamalarının ardından sonra ulaştığımız Meclis İdare Amirleri ve parti yetkilileri konuyu değerlendirdi.

Parti yetkilileri ve Meclis İdare amirlerinin açıklamaları Çiçek'le örtüşür nitelikte.

Yeni yapılacak iç tüzükte tadilatlar, siyasi partilerle ortak bir uzlaşı mevcut durum düzenlenmeli, grup toplantıları bir şova dönüşmemeli önerileri başta geliyor.

CHP Milletvekili Malik Ecder Özdemir, "Bu konuyla ilgili diğer partilerle beraber bir karar alıp öyle bir uygulamaya girmeliyiz. Hep beraber hareket edersek bu işi çözmüş oluruz. Yoksa tüm partiler kendi partililerini, misafirlerini grup toplantılarında ağırlıyor. Sayın Çiçek’in dediği gibi iç tüzüğe aykırı bir durum olabilir ama şu ana kadar bu yönde adım atan bir parti de olmadı." ifadelerini kullandı.

MİSAFİR UYGULAMASI TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Önümüzdeki ay talep gelmesi halinde partiler bir araya gelip bir karar alabileceklerini söyleyen Özdemir, "Güvenliği sağlamada zorluk yaşanıyor bunun farkındayız. Bu yüzden Meclis’i rahat çalıştırmak adına misafir uygulaması tekrar gözden geçirilmelidir." dedi.

twitter.com/OkkesKoska

okkes.koska@haber7.com

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • Ahmet Ulutürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Doğucu AK partililerin şovundan sonra manidar olmuş :)
    Cevapla
  • fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    hele akp grupları hitler usulu şakşakçı dolduruluyor
    Cevapla
  • HİTLER 9 yıl önce Şikayet Et
    BU PARTİYİ BENZETTİĞİN KİŞİLERİN ELİNE DÜŞER VE BU GÜNLERİ ARARSIN İNŞAALLAH.ekmelettin beyin dediği gibi artık bende söz bitti
    Cevapla
  • Murat Diniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Maça gider gibi gidiliyor. En ço bağıran en çok göze girer mantığıyla
    Cevapla
  • GD 1RHA0 9 yıl önce Şikayet Et
    ennnn gıcık olduğum şeye parmak bastınız. lüzumsuz lüzumsuz tezahüratlar ne bu ya milletin meclisinde. tbmm ye mi geliyosunuz stada mı? git meydanlarda bağır, üniversitelerde bağır. başbakanın lafını kesme. ekran başından sizi dinlemek zorunda değiliz.
    Cevapla
  • onur 9 yıl önce Şikayet Et
    gençlik kolları çok ateşli kabul, ama haddini aşan her şey zıddına döner misali, yeri geliyor başbakanı konuşturmuyorlar slogan atmaktan ve pek de sevimli durmuyor grup toplantısı gibi bir ortamda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız