Ala: Polis Koleji ile Akademiyi kapatacağız

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Polis Koleji ile akademinin kapatılmasıyla ilgili "Bu düzenlemeyi yapmak zorundayız." dedi.

Ala: Polis Koleji ile Akademiyi kapatacağız
Ala: Polis Koleji ile Akademiyi kapatacağız
GİRİŞ 29.11.2014 07:19 GÜNCELLEME 29.11.2014 14:20
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Efkan Ala, İç Güvenlik Paketi'nin ele alınacağı TBMM İçişleri Komisyonu'nun AK Partili üyeleri ile bir araya geldi ve düzenlemeyi masaya yatırdı. Toplantıda, paketin komisyonda önümüzdeki hafta çarşamba günü görüşmelerinin başlaması benimsendi. Muhalefetin tavrına göre tasarının alt komisyona gönderilip gönderilmeyeceğine karar verilecek. Ala, polise araçlarda arama yetkisi verilmesine ilişkin düzenlemenin neden yapıldığını iki örnek vererek anlattı: "Bir süre önce Trabzon'da da bir uyuşturucu ihbarı geldi. Savcılık 'kuvvetli delil olmadığı' için arama izni vermedi. Polis aracı takibe aldı. Başka bir ilde savcı izni alıp aracı aradı ve uyuşturucu ele geçirdi. Bingöl suikastında kullanılan araçla ilgili silah bulunduğu gerekçesiyle ihbar yapıldı. Ancak savcı arama izni vermediği için araç aranamadı. 6-7 Ekim olaylarında yakılmadık, yıkılmadık yer kalmadı. Ondan sonra da 'Devlet niye önlem almadı' diye eleştirildik. Şimdi yapılacak düzenleme ile bu önlemler alınacak."

AKADEMİDEKİ PARALEL

Polis Koleji ile Polis Akademisi kapatılırken, öğrenci ve öğretmenlerin haklarının korunacağına dikkat çeken Ala, "Bu düzenlemeyi yapmak zorundayız. Eğer Paralel Yapı ile mücadele edeceksek, bu gerekli. Çünkü oradaki öğrencilerin büyük bölümü Paralel Yapı'ya mensup" mesajı verdi.

GÜVENLİK TEK ELDE OLACAK

Ala, jandarma düzenlemesini anlatırken, kamu güvenliği söz konusu ise bunun taşra-merkez ayrımı olmayacağını söyledi. Yetkilerin tek elde toplantısı gerektiğine dikkat çeken Ala, "Davul başkasının elinde, tokmak başkasının elinde olmaz. Güvenliğin sağlanması için bu düzenleme gerekli" dedi. Ala, jandarmanın kıyafetlerinin nasıl olacağı konusunda, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın da görüşünün alınacağını bildirdi.

YORUMLAR 73
  • Murat AKIN 9 yıl önce Şikayet Et
    Bencede paraleller mafyadan da teroristlerden de daha tehlikeli, sinsi, herseyi mubah sayan menfaat cetesi!
    Cevapla
  • anti paralel 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu paralelci polisler değilmiydi en son güneydoğu hadiselerinde vatandaşın sağlam araçlarını yanan araçlara doğru tomalarla itekleyerek yakmaya çalışanlar. Tüm Türkiye izledi bunları, nesine acıyacağım bu paralelcilerin. Yıllarca sınavlarda haksızlık yapılarak terfi edildiler , işe alındılar. Yazıklar olsun.
    Cevapla
  • s d 9 yıl önce Şikayet Et
    Kumpas sırası Türk emniyetine gelmiş anlaşılan. . Diyarbakırda eşinin gözü önünde kalleşçe şehit edilen astsubayın katillerini kınamaktan öte gidemeyen Tsk bir önceki furyada halledildi malum.
    Cevapla
  • selim 9 yıl önce Şikayet Et
    parallel dediginiz polisler sizi ergenekoncu kemalistlerden kurtarirken boyle demiyordunuz
    Cevapla
  • s d 9 yıl önce Şikayet Et
    Kumpas sırası Türk emniyetine gelmiş anlaşılan. Diyarbakırda eşinin gözü önünde kalleşçe şehit edilen astsubayın katillerini kınamaktan öte gidemeyen Tsk bir önceki furyada halledildi malum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor