Türk siyasetinde görülmemiş hedef

2011 seçim sonuçlarına göre toplam oy oranları yüzde 3'ü bile bulmayan partilerin bir araya gelmesi akıllara Köşk seçimlerini getirdi.

Türk siyasetinde görülmemiş hedef
Türk siyasetinde görülmemiş hedef
GİRİŞ 04.12.2014 09:36 GÜNCELLEME 04.12.2014 10:04
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Ömer Süt'ün haberi

Aralarında Mustafa Destici'nin genel başkanlığını yaptığı Büyük Birlik Partisi, Mustafa Kamalak'ın Saadet Partisi, İdris Naim Şahin'in Millet ve Adalet Partisi ile İdris Bal’ın Demokratik Gelişim Partisi gibi partilerin de bulunduğu 8 siyasi partinin 2015 seçimleri öncesi birleşme kararı alacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Saadet Partisi bu iddialarla ilgili olarak bir açıklamada bulundu ve ittifak iddialarını yalanladı. Buna rağmen Saadet Partisi'ne yine de ittifak teklifi götürülecek mi? sorusu sıcaklığını koruyor. 

TOPLAMDA YÜZDE 3 BİLE ETMİYORLAR

2011 genel seçim sonuçlarına göre toplam oy oranı yüzde 3’i bile bulmayan bu partilerin birleşme kararı akıllara 10 Ağustos'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini getirdi. Bilindiği üzere AK Parti'nin adayı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı CHP ve MHP'nin önderliğinde Ekmeleddin İhsanoğlu ismi üzerinde durularak bir çatı aday yöntemi benimsenmişti. Ancak Köşk seçimlerinin ardından bu yöntemin tutmadığı net bir şekilde anlaşıldı. 

8 PARTİLİ İTTİFAK TUTAR MI?

Şimdi benzer bir yöntemi, seçimlerde hiçbir varlık göstermeyen partiler uygulamaya koyacak. Millet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Liberal Demokrat Parti, Alternatif ve Demokrasi Partisi, Demokrat Parti, Merkez Parti, Millet ve Adalet Partisi ve Demokratik Gelişim Partisi, Haziran 2015'te yapılacak seçimler öncesi AK Parti'ye karşı bir ittifaka gitmeye hazırlanıyor. Bu ittifak tutar mı tutmaz mı bilinmez ancak 2011 seçimlerinde milletin karşısına çıkarak gücünü sınayan partilerin aldığı oy oranı gelecek adına seçmene yol gösterecek. 8 partinin seçimlerdeki hedefi AK Parti'ye ağır darbe vurarak AK Parti'ye giden oyların büyük bölümünü almak olacak. 

2011 GENEL SEÇİMLERİNE GÖRE PARTİLERİN OY DAĞILIMI: 

Saadet Partisi: Yüzde 1,25

Büyük Birlik Partisi: Yüzde 0,74

Demokrat Parti: Yüzde 0,65

Liberal Demokrat Parti: Yüzde 0,04

Millet Partisi: Yüzde 0,14

Toplam oy oranı yüzde 2,82 olan ve yeni kurulan partilerin 2015 seçimlerinde göstereceği performans şimdiden merak konusu oldu. 


omer.sut@haber7.com

Haber7

YORUMLAR 62
  • turgut 9 yıl önce Şikayet Et
    hedef %10. sonra meclis. ne ala bir koltuk kap milletin parasını çatır çatır ye.
    Cevapla
  • antiparalel 9 yıl önce Şikayet Et
    Zaten barajın kaldırılmasına dönük yeni paralel oyunu da bu bağlamda okumak gerekir. Paralelin emrine amade mahkeme başkanının da hemen bu heyecanla ortaya atılması da ibretliktir.
    Cevapla
  • Aklı Selim 9 yıl önce Şikayet Et
    Sıkıntı HDP'nin seçimlere girip barajı aşamaması durumunda olacak. Eğer bu gerçekleşirse 2015 sonuna kalmaz Kürtler Türkiye'den ayrılır. Burada takım tutar gibi parti tutup yorum yazan insanlar ne olup bittiğini algılamaktan acizler. Köy kahvesi kıvamında siyaset yapılan ülkemizde topraklarımızı kaybediyoruz ve hala ihanet içerisinde insanlar.
    Cevapla
  • serdar 9 yıl önce Şikayet Et
    hiç merak etmiyorum.8 i birleşse alacakları aynen dediğiniz gibi 3 ü gecmez.
    Cevapla
  • nur 9 yıl önce Şikayet Et
    sadet partisi kimseyle ittifak yapmaz canıım.kim demiş iftira.onlar tek başına gelecekler iktidara.çıkmaz ayın ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
IMF'den Türkiye açıklaması