CHP 'Osmanlıca'ya da karşı

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, zorunlu olarak Osmanlıca dersi verilmesini doğru bulmadığını söyledi.

CHP 'Osmanlıca'ya da karşı
CHP 'Osmanlıca'ya da karşı
GİRİŞ 05.12.2014 12:59 GÜNCELLEME 05.12.2014 13:06
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Antalya’da yapılan Milli Eğitim Şurası’na yönelik eleştirilerde bulunan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anaokulundan başlayarak çocuklara yeni bir hayat tarzı dayatmaya çalıştığını öne sürdü. Hamzaçebi, Osmanlıca’nın zorunlu ders olarak verilmesini doğru bulmadığını kaydetti. Kendisinin de bir veli olduğunu ifade eden Hamzaçebi, “Bir veli olarak sorumluluk hissediyorum, tüm öğrenci velilerini Eğitim Şurası’nda alınacak kararlara karşı duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Kendi inancını herkese dayatmaya kalkan kişinin diktatör olduğunu söyleyen Hamzaçebi, “Öğrencilerimize seçme hakkı getirilecek, kendi dinlerini öğrenme imkanı getirilecek. Hristiyanlık’ın mezheplerine yönelik bir şey yapmayacak mısınız? Herkes hangi inanca, hangi mezhebe, hangi dine inandığını açıklayacak. Bu toplumu tamamen bölmektir ve kutuplaştırmaktır. Bundan vazgeçmeye çağırıyorum. Kendisini dindar ve inançlı olarak tanımlayan birisi, kendi inancını herkese kabul ettirmeyi görevi olarak kabul ediyorsa bu kişi ne aydın olabilir ne de demokrat olabilir. Bu ancak diktatör olabilir” dedi.

“ÇOCUKLARA OSMANLICA MEZAR TAŞI OKUTMAKLA MEŞGULSÜNÜZ”

Osmanlıca’nın liselerde zorunlu ders olmasına yönelik de eleştirilerde bulunan Hamzaçebi, “Osmanlıca eserlerin günümüz Türkçe’sine uyarlama yapılması gerekendir. Mezar taşı okumak için herkese zorunlu ders olarak vermeyi doğru bulmuyorum. Sayın Davutoğlu, Sayın Nabi Avcı, siz çocuklara Osmanlıca mezar taşı okutmakla meşgulsünüz. Ama maalesef çocuklarımız matematikte iyi değil. 65 ülke arasında Türkiye matematikte 44. sırada. Sen bırak Osmanlıca’yı da matematiğe bak, fen dersine bak” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 50
  • bahar 9 yıl önce Şikayet Et
    bir chp klasiği!karşı olmasalar şaşarım.
    Cevapla
  • İsimsiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence Osmanlıca gibi günümüzde kullanılmayan bir dil yerine Arapça öğretilebilir. Peygamber Efendimizin hadisi var. "Faydasız ilimden Allah'a sığınırım." Osmanlıca'nın tarihçiler hariç kime ne yararı var ki?
    Cevapla
  • can hokgulu 9 yıl önce Şikayet Et
    chp herşeye karşı. hatta hatta kendi misyonuna karşı. bir müttet sonra genel başkanına karşı olur. bu parti ney yahu bu ülkede hiç mi iyi bir şey yapılmıyor. ak parti ak dese chp liler bence kara der. bu durum türkiyenin kadersizligi. kader utansın.türk milleti bu ana muhalefetini hak etmiyor.
    Cevapla
  • Abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlar çok acayip. 1000 yıldır kullandığımız ve medeniyetimizin kaynağı olan Kuran Harflerini bir gecede değiştir ve 'Arap Harfleri' diye küçümse, ülkeni işgal eden Latinlerin harflerini al 'Türk Alfabesi' diye yuttur. Millet yemedi işte, her şey aslına rücü ediyor.
    Cevapla
  • adil dasdemir 9 yıl önce Şikayet Et
    adam haklı herkse neslini soyunu savunur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadim Dostlar Platformu seçim kararını verdi! Resmen duyurdular: Milli Görüş'ün...
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!